Deze jurken maakten van Prinses Diana een wereldberoemd stijlicoon. De verkoop van de tien jurken zou naar schatting bijna 1 miljoen pond opleveren.

Onder de tien jurken die worden verkocht door het veilinghuis Kerry Taylor, is onder meer de donkerblauwe jurk terug te vinden die Diana droeg wanneer ze in het Witte Huis aan het dansen was samen met John Travolta op een nummer uit Saturday Night Fever. Maar elk van deze jurken, onder meer ontwerpen van Diana's favoriete ontwerpers als Bruce Oldfield en Catherine Walker, vertellen een heel verhaal.

De tien jurken werden in 1997 gekocht door de Amerikaanse zakenvrouw, Maureen Rorech Dunkel, als een investering. Toen Diana later dat jaar omkwam in een verkeersongeval, besloot Dunkel de jurken te gebruiken om geld in te zamelen voor het goede doel. Ze exposeerde de jurken om geld in te zamelen voor nobele projecten. Maar nu heeft de vrouw beslist om de jurken te verkopen omdat ze financiële problemen heeft.

De tien jurken worden geveild bij veilinghuis Kerry Taylor en de verkoop zou bijna 1 miljoen pond opleveren. (LVR)

Deze jurken maakten van Prinses Diana een wereldberoemd stijlicoon. De verkoop van de tien jurken zou naar schatting bijna 1 miljoen pond opleveren. Onder de tien jurken die worden verkocht door het veilinghuis Kerry Taylor, is onder meer de donkerblauwe jurk terug te vinden die Diana droeg wanneer ze in het Witte Huis aan het dansen was samen met John Travolta op een nummer uit Saturday Night Fever. Maar elk van deze jurken, onder meer ontwerpen van Diana's favoriete ontwerpers als Bruce Oldfield en Catherine Walker, vertellen een heel verhaal. De tien jurken werden in 1997 gekocht door de Amerikaanse zakenvrouw, Maureen Rorech Dunkel, als een investering. Toen Diana later dat jaar omkwam in een verkeersongeval, besloot Dunkel de jurken te gebruiken om geld in te zamelen voor het goede doel. Ze exposeerde de jurken om geld in te zamelen voor nobele projecten. Maar nu heeft de vrouw beslist om de jurken te verkopen omdat ze financiële problemen heeft. De tien jurken worden geveild bij veilinghuis Kerry Taylor en de verkoop zou bijna 1 miljoen pond opleveren. (LVR)