Mischa Barton lanceert kledinglijn

© Getty Images

De prijzen variëren tussen 35 en 350 euro.

De Britse actrice Mischa Barton, bekend om haar rol in de tv-serie The O.C., heeft in Dubai haar eerste kledingcollectie voorgesteld. Sinds 2008 ontwerpt de actrice ook al een eigen accessoirelijn, ‘Mischa’.

Mischa Barton zal de rol van Marissa Cooper in de tv-serie The O.C. nooit meer van zich af kunnen schudden. Toen Marissa’s leven in de serie ten einde kwam, verdween vertolkster Mischa Barton niet alleen van het scherm, maar ook van de radar. Nu maakt ze haar terugkomst met een eigen kledingcollectie. Weinig verrassend is dat de kledingstukken herinneren aan de retro bohemien stijl van het tv-personage Marissa Cooper.

De collectie kwam tot stand in samenwerking met Mischa’s moeder Nuala. De prijzen variëren tussen 35 en 350 euro. “De kledingstukken zijn ontworpen voor vrouwen tussen 15 en 35 jaar oud”, vertelt de Britse actrice aan Women’s Wear Daily. “Er zijn verschillende stukken die verschillende stijlen aanspreken. Ik vind het vooral belangrijk dat de kledij functioneel en gemakkelijk draagbaar is”, beargumenteert Mischa. “Zelfs mijn zus die advocate is in Londen, draagt een aantal kledingstukken uit de collectie.”

Van Dubai naar Spitalfields
Een shoppingcentrum in Dubai was de exclusieve locatie van collectievoorstelling. In 2008 bezocht Mischa de decadente stad voor het eerst. Op het palmeiland voor de kust van Dubai werd toen een feest georganiseerd voor de lancering van haar eigen accessoirelijn. “De collectie was niet eens te verkrijgen op deze markt, maar vrouwen deden heel veel moeite om de handtassen te pakken te kunnen krijgen”, vertelt de Britse actrice aan Women’s Wear Daily.

De volgende haltestop is de Londense buurt Spitalfields. Daar opent een boetiek van negentig vierkante meter de deuren. De winkel zal zowel de kledinglijn als de accessoires en cosmeticaproducten van de Britse actrice te koop aanbieden. (JK)

De kledinglijn van Mischa Barton zal vanaf de zomer verkrijgbaar zijn in Amerika, Londen en Dubai.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content