Mindy Kaling reageert positief op controversiële Elle-cover

De cover met Mindy Kaling voor Elle zorgde voor heel wat heisa in het medialandschap. De kritieken varieerden van ‘racistisch’ tot ‘fat shaming’, maar werden de kop in gedrukt door Kaling zelf, die haar cover fantastisch vindt.

De cover met Mindy Kaling voor Elle zorgde voor heel wat heisa in het medialandschap. De kritieken varieerden van ‘racistisch’ tot ‘fat shaming’, maar werden de kop in gedrukt door Kaling zelf, die haar cover fantastisch vindt.

De overige drie vrouwen die de themacovers sierden zijn de ravissante Allison Williams, Amy Poehler en Zooey Deschanel. De covers voor de ‘Women in TV’-uitgave met deze drie dames kregen een gelijkaardige lay-out aangemeten. Ze stonden afgebeeld tot halverwege hun bovenbenen en er werd geopteerd voor een kleurenprint. De cover van Mindy Kaling toonde de actrice echter in zwart-wit en haar onderlichaam werd volledig weggelaten.

Racisme en fat shaming

Verscheidene bronnen noemden de cover racistisch vanwege de huidskleur van de actrice die van Indische afkomst is. De foto in zwart-wit zou haar huidskleur proberen te verdoezelen. Maar ook de keuze om enkel het bovenlichaam van de comédienne te tonen, schoot bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat. Kaling heeft al meermaals openlijk gesproken over haar gewicht – waar ze overigens geen problemen mee heeft – en dat vestigde de aandacht op de keuze van Elle om haar lichaam niet in de verf te zetten.

De controverse doet denken aan de heisa rond een recente Elle-cover met Melissa McCarthy waarbij het lichaam van de actrice volgens verschillende media te veel werd bedekt. De actrice reageerde op de kritieken dat ze zelf gekozen had voor de outfit die ze draagt op de cover en erg tevreden is met het eindresultaat.

‘Ya pervs’

Ook Kaling liet zich intussen positief uit over haar cover. ‘Ik hou van m’n Elle-cover. Ik voel me glamoureus en cool. En als iemand meer van mijn lichaam wil zien, ga dan op dertien dates met me,’ aldus Kaling via Twitter. Ze maakte ook van de gelegenheid gebruik om reclame te maken voor haar programma ‘The Mindy Project’ door te tweeten dat zij en Chris Messina naakt zullen zijn in een gloednieuwe aflevering. Door haar tweet af te sluiten met ‘ya pervs’, liet Kaling zich van haar komische en relaxte kant zien. We hoeven dus niet verontwaardigd te zijn over de cover, aangezien de ster haar geslaagde foto allesbehalve beledigend vindt.

U kan de vier ‘Women in TV’-covers van Elle hier bezichtigen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content