Miley Cyrus, Marc Jacobs en Marilyn Minter voor Planned Parenthood

Popster Miley Cyrus heeft samen met kunstenares Marilyn Minter enkele foto’s gemaakt die verkocht worden ten voordele van Planned Parenthood. Marc Jacobs heeft T-shirts van deze foto’s gemaakt.

Coming soon to marcjacobs.com!! ALL proceeds go to #plannedparenthood @marilynminter @marcjacobs #standwithPP ???

A photo posted by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Kunstenares en schilder Marilyn Minter maakt al sinds de jaren zeventig kunst die de feministische zaak verdedigt. Van haar pornografische schilderijen tot hyperrealistische close-ups van het vrouwelijke geslachtsdeel: haar werk doet ons nadenken over het vrouwelijke lichaam, hoe het publiek bezit is en hoe het gecensureerd wordt. De activiste heeft nu een nieuw onderwerp gevonden: Miley Cyrus. Minter heeft een serie van 50 limited edition prints gemaakt van de popster die verkocht zullen worden op Artsy. 100% van de opbrengst zal naar Planned Parenthood gaan.

“Ik heb ervoor gekozen om met Miley samen te werken omdat ik graag heb. Ze is een activiste. Bovendien willen we de generatiekloof overbruggen door een jonge artieste met jonge fans te betrekken bij dit project”, aldus Minter aan Artsy.

“Miley geeft niet zo om geld verdienen – ze wil iets teruggeven, vandaar dat ze ook de Happy Hippie Foundation heeft opgericht, die een grote steun is voor de LGBTQ-jeugd. En nu gaat ze ons ook helpen met Planned Parenthood.”

De foto’s, die Miley Cyrus die poseert achter een aangedampt raam afbeelden, worden verkocht voor 5500 dollar – een ontzagwekkend bedrag dat wel integraal naar Planned Parenthood zal gaan. Te duur voor jou? Modeontwerper Marc Jacobs smeet zichzelf mee in de mix en verkoopt vanaf 16 mei t-shirts van de foto’s voor slechts 60 dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content