Miley Cyrus: ‘Hannah Montana gaf mij en mijn kijkers onrealistische schoonheidsverwachtingen’

Hannah Montana © -

Vier jaar geleden gaf Miley Cyrus er de brui aan als haar alter ego Hannah Montana. De blonde pruik werd aan de wilgen gehangen, maar achtervolgt de zangeres nog in haar dromen.

In een interview met Marie-Claire blikt Miley Cyrus terug op de Disneyreeks Hannah Montana. Hoewel de serie haar wereldwijd beroemd maakte, heeft de ster er niet zo’n positieve herinneringen aan. ‘Vanaf mijn elfde kreeg ik te horen dat ik blond lang haar moest hebben en glitters moest dragen om een echte popster te zijn. Ik kreeg een pruik en liters make-up aangemeten. Het leek wel Toddlers & Tiaras,’ verzucht ze.

Miley moest voldoen aan een clichébeeld van een jonge ster. ‘Ik werd verteld hoe een echt meisje eruit moet zien en werd getransformeerd tot iemand die ik niet ben. Dit zorgde voor een stoornis van mijn lichaamsbeleving. Jarenlang werd ik omgetoverd tot een mooie popprinses en toen de show gedaan was wist ik niet meer wie ik was.’

Who the fuck am I?

Ook Miley voelt zich slecht wanneer ze al die bewerkte, perfecte foto’s van sterren ziet. ‘Als ik zit te scrollen op Instagram, denk ik ‘waarom zie ik er niet zo uit? Het is gestoord hoe mensen vinden dat we er allemaal uit moeten zien,’ klinkt het.

Nu Miley meer vrijheid heeft om zichzelf te ontplooien, trekt ze zich ook minder aan van de schoonheidsidealen. ‘Het is niet mijn droom om lipgloss te verkopen voor een beautymerk, het is mijn droom om de wereld te veranderen.’ (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content