Michelle Obama’s jurk te sexy voor Iraanse televisie

Het Iraanse persagentschap Fars heeft een beeld gephotoshopt van de Amerikaanse First Lady, Michelle Obama. Tijdens de uitzending van de 85ste uitreiking van de Oscars kreeg zij plots een meer ‘zedige’ look aangemeten.

Een van de hoogtepunten van de Academy Awards was, naast de val van Jennifer Lawrence, ook de aanwezigheid van de Amerikaanse presidentsvrouw via een rechtstreekse satellietverbinding. Zij maakte vanuit het Witte Huis de Oscar voor de beste film bekend in een zilverkleurige jurk van Naeem Khan.

De lange jurk onthulde volgens de Iraanse media te veel bloot en besliste daarom om haar jurk elektronisch te bewerken met Photoshop. Zo kreeg het avondkleed in enkele seconden, mouwtjes en veranderde haar sexy decolleté bijna in een coltruitje.

Iraanse ergernis

En daar bleef de Iraanse ergernis niet bij. Ook wanneer de film ‘Argo’ de Oscar voor beste film won, bleef het niet stil bij de staatstelevisie. ‘Reclame voor de CIA’ en ‘politiek gemotiveerd’, waren enkele argumenten om de First Lady het beeldje virtueel te laten overhandigen.

De film Argo van regisseur en acteur Ben Affleck toont het gijzeldrama in de Amerikaanse ambassade in Teheran in 1979. Zo worden expert-gewijs, zes gevluchte ambtenaren uit Iran gesmokkeld. (JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content