Michael Kors mag zich miljardair noemen

© Reuters

De Amerikaanse ontwerper Michael Kors is officieel miljardair. Hij vervoegt hiermee grote internationale namen zoals Tory Burch, Domenico Dolce, Stefano Gabbana en Miuccia Prada.

De Amerikaanse ontwerper Michael Kors is officieel miljardair. Hij vervoegt hiermee grote internationale namen zoals Tory Burch, Domenico Dolce, Stefano Gabbana en Miuccia Prada. Het bedrijf Michael Kors heeft er een succesvol derde kwartaal opzitten. De eindejaarsverkoop van de 54-jarige ontwerper piekte en trok bijgevolg zijn winstprognose voor het hele boekjaar op. Sinds de beursgang van het bedrijf verdiende Kors al meer dan 700 miljoen dollar aan de verkopen van aandelen.

Vooral de Michael Kors-handtassen en horloges verkopen als zoete broodjes en bezorgden hem dit succes. Kors weet een grote doelgroep aan te spreken en zijn producten tegen relatief aantrekkelijke prijzen te verkopen, waardoor zijn bedrijf alsmaar groeit.

Michael Kors staat voornamelijk bekend om zijn typisch Amerikaanse collecties, zijn opvallende horloges en kenmerkende handtassen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content