‘Mensen dik noemen op tv zou illegaal moeten zijn’ (Jennifer Lawrence)

© IMAGEGLOBE

Tijdens een interview met Barbara Walters uit Jennifer Lawrence opnieuw haar bezorgdheid over de manier waarop media een onrealistisch lichaamsbeeld bevestigen.

Tijdens een interview met Barbara Walters uit Jennifer Lawrence opnieuw haar bezorgdheid over de manier waarop media een onrealistisch lichaamsbeeld bevestigen. ‘Mensen dik noemen op tv zou illegaal moeten zijn,’ zegt de Hunger Games-actrice in het ’10 Most Fascinating People of 2013′ interview op de Amerikaanse zender ABC.

De 23-jarige Jennifer Lawrence vraagt zich af waarom mensen het zo leuk vinden om andere mensen te vernederen. ‘De media moeten hun verantwoordelijkheid nemen voor het effect dat ze hebben op de jongere generatie. Jonge meisjes kijken naar deze televisieshows die hun tonen hoe ze zouden moeten praten en zich gedragen om cool te zijn. Ze laten uitschijnen dat het grappig is om een meisje uit te lachen wanneer ze een lelijke jurk aan heeft,’ licht Lawrence toe.

Eerder bekritiseerde Lawrence al het televisieprogramma ‘Fashion Police’ van Joan Rivers. De filmster ziet niet in waarom het wel ok is om mensen op televisie uit te lachen vanwege hun gewicht en kledingkeuzes, maar niet om sigaretten in beeld te laten komen of vloekwoorden te gebruiken.

Bekijk hieronder de twee video’s waarin Jennifer Lawrence, op haar eigen humoristische manier, de problematiek aan de kaak stelt. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content