Melanie Griffith en Antonio Banderas gaan scheiden

© Reuters

Er komt na 18 jaar een einde aan het huwelijk van de Amerikaanse actrice Melanie Griffith en de Spaanse acteur Antonio Banderas. Het koppel kondigde in een persbericht aan dat het “met wederzijdse instemming” gaat scheiden.

“Na lang nadenken en met wederzijdse instemming, hebben we beslist een punt te zetten achter ons huwelijk, dat bijna twintig jaar duurde”, zo staat in het persbericht dat is ondertekend met “Antonio en Melanie”. De twee acteurs verzekeren dat ze de scheiding “liefdevol en vriendschappelijk” willen afhandelen.

Volgens de website TMZ.com, gespecialiseerd in showbizznieuws, heeft Griffith de aanvraag tot scheiding ingediend. In de papieren, ingediend in Los Angeles, zou ze spreken van “onoverbrugbare verschillen”.

De 56-jarige actrice wil hun 17-jarige dochter Stella bij zich houden, met bezoekrecht voor haar toekomstige ex-man. Ze vraagt ook onderhoudsgeld.

Vierde scheiding

Voor Melanie Griffith, die in 1989 een Oscarnominatie in de wacht sleepte voor haar rol in “Working Girl”, wordt het de vierde scheiding. Ze was eerder al twee keer getrouwd met acteur Don Johnson en een keer met acteur Steven Bauer.

De 53-jarige Banderas, bekend van onder meer “The Mask of Zorro”, was eerder getrouwd met de Spaanse actrice Ana Leza. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content