Maybelline stelt voor het eerst een Aziatisch model aan als ambassadeur

© David Urbanke

Nog nooit mocht een Aziatisch model Maybelline op wereldschaal vertegenwoordigen. Daar komt verandering in, nu I-Hua Wu, een model met roots uit Taiwan, haar contract bij het label tekende.

Cosmeticalabel Maybelline en diversiteit zijn een combinatie die succesvol blijkt te zijn. Met onder andere Gigi Hadid, Jourdan Dunn en Christy Turlington als boegbeelden voor hun campagnes, zijn ze al langer een voorbeeld voor merken die zich als ‘divers’ willen profileren. Aan die lijst kan nu ook het Aziatische model I-Hua Wu toegevoegd worden, die net haar krabbel onder een contract voor het label zette. Dat maakt van haar het eerste Aziatische model dat Maybelline zal vertegenwoordigen op wereldschaal. ‘Ik ben blij dat ik op deze manier meisjes uit mijn thuisland, Taïwan, wat meer in de kijker kan zetten. Zij werken ook hard, maar worden vaak vergeten omdat het land zo klein is’, vertelt Wu.

Zelfbeeld

Hoewel een contract van die omvang een bloeiende carrière voorspelt, is Wu zelf niet zo overtuigd van haar succes en schoonheid. Vroeger droeg ze zelfs speciale lenzen die haar ogen groter maakten, omdat ze anders niet tevreden was over haar uiterlijk. ‘Ik werd ook jarenlang gepest met mijn grootte’, bekent het prille model in een interview met The Cut. ‘Gelukkig begin ik stilaan te leren hoe ik zelfzekerheid kan faken. Daarbij, wanneer je denkt dat je er goed uitziet, dan is dat ook zo.’

(SDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content