Matthias Schoenaerts maakt indruk op Filmfestival van Cannes

Tegenspeelster Marion Cotillard is vol lof over De Vlaamse acteur. Zijn vriendin Alexandra viel met haar vuurrode galajurk van Dior niet uit de toon.

De Franse actrice Marion Cotillard had tijdens de persconferentie voor de film ‘De rouille et d’os’ niets dan complimenten over voor haar tegenspeler Matthias Schoenaerts. ’s Avonds verscheen de Vlaamse acteur op de rode loper met vriendin Alexandra, die er in haar rode galajurk niet uit de toon viel.

Matthias Schoenaerts kreeg tijdens de persconferentie voor de film van Jacques Audiard bijzonder veel lof toegezwaaid van zijn Franse collega Marion Cotillard. “Ik heb met vele grote acteurs gewerkt, zoals Leonardo DiCaprio en Daniel Day Lewis… Matthias hoort bij die fantastische acteurs”, vertelde Cotillard aan de verzamelde pers.

Ook Matthias bleek sterk onder de indruk van zijn tegenspeelster. Toen hij Cotillard voor het eerst ontmoette op de set was hij totaal verlamd van angst. “Ik dacht echt dat ik er niets van bakte. Ik heb Marion pas ontmoet na drie weken draaien. Ze lag in haar rolstoel, helemaal kapot. Ik durfde haar niet aan te spreken, ze was zo in zichzelf gekeerd. Ze zat al in de wereld van Stéphanie, en dat heeft me wakker geschud: ze gaat diep, tot op de bodem.”

Een vuurrode asymmetrische jurk
Door diezelfde avond met zijn vriendin Alexandra op de rode loper te verschijnen ontkrachtte Schoenaerts meteen ook alle geruchten over een vermeende relatiebreuk. In een vuurrode asymmetrische galajurk van Dior kon de jonge vrouw aan zijn arm zich meten met de andere aanwezigen op het festival.

De 34-jarige acteur stoort zich eraan dat zijn liefdesleven een gespreksonderwerp is. “Maar ik heb er geen vat op en ik wil me ook daar niet mee bezighouden”, vertelt Schoenaerts aan Het Nieuwsblad. “Ik ben niét single. Integendeel, ik ben heel erg verliefd. Mijn hart heeft al een haven gevonden.” (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content