Mary-Kate en Ashley Olsen: twee dezelfden en toch anders

De zusjes werden onlangs 26 jaar en haalden een CFDA Award binnen. Leer meer over de carrière van dit succesvol duo en hoe ze uit elkaar te houden.

Hollywood’s bekendste tweeling is 26 jaar geworden. Mary-Kate en Ashley Olsen wisten in die kwart-eeuw de harten van Hollywood en de modewereld te veroveren als olijk filmduo en ontwerpsters van kledinglijnen The Row en Elizabeth&James.
Mary-Kate en Ashley zijn, hoewel ze bijzonder veel op elkaar lijken, een twee-eiige tweeling uit Sherman Oaks Californië. Nadat ze in 1987 als baby’s gecast werden voor de populaire Amerikaanse sitcom Full House (waar ze beiden afwisselend de rol van Michelle Tanner voor hun rekening namen) begonnen de filmaanbiedingen binnen te stromen. In totaal zorgde hun opvallende gelijkenis in meer dan 20 films voor geënsceneerde verwarring en hartverwarmende familieherenigingen. Hun bedrijfje Dualstar zou momenteel ongeveer 100 miljoen dollar waard zijn.

Toch rusten de zusjes niet op hun lauweren. Naast een kledinglijn voor peuters, kleuters en jonge meisjes, in samenwerking met WalMart, zetten de twee ook hun naam in de neklijn van het prestigieuze label The Row, waarvoor ze enkele weken geleden nog een CFDA-award in de wacht mochten slepen. Ook hun andere kledingmerken Elizabeth&James (vernoemd naar hun broer en zus) en Olsenboye doen het goed. De Olsens hebben dan ook echt een neus voor mode en worden meer dan eens stijliconen genoemd. Het is door deze persoonlijke stijl dat de zusjes dan ook het makkelijkst uit elkaar te houden zijn, maar wie goed kijkt en veel leest merkt nog andere opvallende verschillen. Wij maken het jullie gemakkelijk en lijstten de belangrijkste even op.

Ashley Olsen: – 2 minuten ouder en 2 cm groter dan haar zusje
– heeft een meer elegante, vrouwelijke stijl
– uiterlijke kenmerken: grotere, rondere ogen, ronder gezicht met iets vollere wangen, iets vollere lippen, iets bredere mond, had vroeger een sproetje boven haar lip maar is verdwenen met de jaren.
– meer introvert en ambitieus: liep zelfs stage bij Zac Posen om haar ontwerpkunsten verder te ontwikkelen
– rechtshandig
– favoriete feestdag is Kerstmis
– heeft een tweede naam: Fuller, naar de meisjesnaam van haar moeder
– haar bekendste ex-vriendjes zijn Jared Leto, Scott Sariano, David Katzenberg, Justin Bartha en Lance Armstrong

Mary-Kate Olsen: – sukkelt vaak met gezondheidsproblemen, voornamelijk eetstoornissen en nierziektes
– persoonlijke stijl: heeft een meer grungy, boho-chique stijl
– uiterlijke kenmerken: kat-achtige ogen die verder uit elkaar staan, hoekiger gezicht met meer prominente kin, iets groter voorhoofd, een iets meer afgeplatte neus
– karaktertrekken: open en extravert: geeft in verschillende interviews toe dat ze graag naakt rondloopt bijvoorbeeld
– linkshandig
– favoriete feestdag is Halloween
– heeft geen tweede naam
– haar bekendste ex-vriendjes: Stavros Niarchos, Max Snox, Heath Ledger, Nate Lowman. Momenteel date ze Olivier ‘broer van’ Sarkozy. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content