Mario Testino photoshopt William en Kate

Mario Testino maakte de officiële verlovingsshoot van prins William en Kate Middleton. Met een kleine digitale correctie…

St James Palace verspreidde gisteren de officiële verlovingsfoto’s van prins William en Kate Middleton. De twee vroegen voor de shoot celebrityfotograaf Mario Testino, die ook prinses Diana meermaals portretteerde. En zoals hij gewend is bij celebrity’s, retoucheerde hij ook bij het jonge koninklijke stel enkele imperfecties, zo vernam de Britse krant The Telegraph van insiders.

Testino maakte er nooit een geheim van dat hij met zijn pc aan de slag gaat om onvolkomenheden uit te wissen. “Er is ook hier een minimale correctie gebeurd”, geeft een bron dichtbij Testino toe. “De portretten moeten een kunstwerk zijn, zoals de officiële schilderijen bij vorige generaties. En dus werden ze lichtjes bijgewerkt om ze perfect te krijgen”. Maar volgens de betrokkene werd er niet gesleuteld aan het uiterlijk van de twee. Zo is het haar van de prins bijvoorbeeld niet verdikt, maar werden vooral de kleuren aangepast om een mooi contrast te krijgen.

Naar verluidt koos Kate Middleton zelf haar jurk en deed ze zelf haar haar en make-up voor de photoshoot die op 25 november plaats had. Volgens koninklijke bronnen had Testino wel ‘een aantal’ assistenten meegebracht om de toekomstige prinses te stylen en te laten kiezen uit een selectie designeroutfits, maar drong Kate Middelton er op aan om haar eigen outfits te dragen, waarvan er twee afkomstig waren van de straatketens Reiss en Whistles.

Testino verklaarde dat hij ‘zeer blij’ was gekozen te zijn voor wat hij “een historisch moment waar de hele wereld op wacht” te fotograferen. “Ze zijn in de fleur van hun leven en stralen van vreugde. Ik heb nog maar zelden zoveel plezier gevoeld als wanneer ik hen samen zie”, aldus de beroemde fotograaf.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content