Marc Jacobs ontwerpt hondencollectie voor Obama

Anna Wintour overtuigde Jacobs het ‘I Bark for Obama’ T-shirt te ontwerpen voor de herverkiezingscampagne van Obama.

Anna Wintour heeft gisterenavond de hondencollectie van Marc Jacobs en Thakoon voorgesteld tijdens het evenement Runway to Win in Chicago. Het initiatief maakt deel uit van een inzamelingsactie voor de campagne van president Obama. ‘I Bark for Obama’ is de toepasselijke slogan op het T-shirt dat Marc Jacobs ontwierp voor Runway to Win. Anna Wintour, de Amerikaanse hoofdredactrice van Vogue, overtuigde 22 designers om een item te ontwerpen voor de online en pop-up shop van Runway to Win. Jacobs, de artistiek directeur van Louis Vuiton, kreeg de opmerkelijke vraag een T-shirt voor honden te ontwerpen. Modeontwerper Thakoon kreeg de duidelijke opdracht een bijpassende hals- en leiband aan de collectie toe te voegen.

Wintour wordt nog niet serieus genomen in de politieke wereld… Wintour begon haar speech met een grappige anekdote over een meeting die ze had met ambassadeur Matthew Barzun. De Amerikaanse hoofdredactrice had zich voorbereid op een gesprek over haar rol in de campagne en haar visie op Europa. Ze daagde op voor de meeting met een grote map vol research, maar de ambassadeur vroeg haar enkel of ze een belangrijke ontwerper zou kunnen overtuigen een huisdierencollectie te ontwerpen. “Ik keerde terug naar New York en overtuigde Marc Jabobs om het ‘Bark for Obama’ T-shirt te ontwerpen”, vertelde Wintour.

…maar zamelde wel twintig miljard dollar in voor Obama Intussen heeft Wintour met haar verschillende diners en andere initiatieven, zoals de Runway to Win onlineshop, niet minder dan een miljoen dollar ingezameld voor de herverkiezingscampagne van Obama. De gehaaide hoofdredactrice sloot haar speech af met een dankwoord aan het adres van het presidentskoppel. “De modesector is een globale industrie die twintig miljard dollar waard is en vier miljoen mensen tewerkstelt. We zijn erg blij met een president en ‘first lady’ die de mode-industrie zo goed ondersteunen.”(JK)

Wie ook een ‘I Bark for Obama’ T-shirt wil aanschaffen kan terecht op de website van Runway to Win.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content