Marc Jacobs naar Dior?

Op de Fashion Week in Parijs deden er tijdens de Miu Miu show geruchten de ronde over de overstap van Marc Jacobs naar Dior.

Op de Fashion Week in Parijs deden er tijdens de Miu Miu show geruchten de ronde over de overstap van Marc Jacobs naar Dior. De ontwerper zelf zat op de eerste rij en suggereerde dat hij na al de commotie toch benoemd zal worden tot creatief directeur bij het modehuis.

Dat je tijdens de modeweken niet alleen je ogen, maar ook je oren goed moet openhouden heeft Marc Jacobs nog maar eens bewezen. Je moet echter niet alles letterlijk nemen, maar met een korreltje zout. Jacobs beweerde in december vorig jaar nog heel gelukkig te zijn bij Louis Vuitton.

“Ik ben bij Vuitton heel gelukkig. Er vinden voortdurend conversaties plaats over Dior. Misschien zal ik in de toekomst ergens anders belanden. En misschien is dat wel bij Dior. Maar momenteel ben ik bij Vuitton. Dat is voor mij het belangrijkste”, zei Jacobs.

GeruchtenmolenDe speculaties over de nieuwe mogelijke opvolger bij Dior, dat vrijdag in Parijs zijn nieuwste collectie heeft voorgesteld, nemen al een jaar in beslag. Er zijn al veel ontwerpers de revue gepasseerd. Jacobs was een van de eerste namen in de lijst, maar na serieuze onderhandelingen en discussies was hij niet meer in de running. Ook de Belg Raf Simons is genoemd, maar die geruchten heeft hij zelf ontkend tijdens een persconferentie. Haider Ackermann bleek tot vorige week de nieuwe opvolger te zijn, nadat Dior bloemen aan zijn deur had gelegd.

De hele modewereld hoopt dat er eindelijk een opvolger wordt aangeduid, zodat de geruchten kunnen stoppen. Wellicht zullen we nog eventjes geduld moeten hebben voor de kogel definitief door de kerk is. Ondertussen neemt Bill Gayten, destijds assistent van Galliano, nog even de leiding op zich. (KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content