Mannen en vrouwen hebben erg verschillende schoonheidsidealen

© Reuters

Uit een Brits onderzoek blijkt nog maar eens hoe ver de schoonheidsidealen van mannen en vrouwen uit elkaar liggen. Terwijl vrouwen er liever boyish uitzien als Emma Watson, opteren mannen voor een vrouw met de rondingen van Kelly Brook.

Uit een Brits onderzoek blijkt nog maar eens hoe ver de schoonheidsidealen van mannen en vrouwen uit elkaar liggen. Terwijl vrouwen er liever boyish uitzien als Emma Watson, opteren mannen voor een vrouw met de rondingen van Kelly Brook.

Het Britse lingerielabel Bluebella zit achter het onderzoek. Aan de deelnemers werd de vraag gesteld wie volgens hen de perfecte lichaamsdelen heeft, van de perfecte billen tot het perfecte haar. Zowel voor mannen als voor vrouwen werden het ‘meest ideale’ lichaam samengesteld met 5 à 6 perfecte lichaamsdelen van celebs. Er werd telkens een onderscheid gemaakt tussen wat vrouwen aanzien als ideaal en wat het idee is van mannen.

De ideale vrouw

Volgens de ondervraagde vrouwen is de perfecte vrouw samengesteld uit het gezicht van Cara Delevingne, de heupen van Emma Watson, de boezem van Jennifer Aniston, het haar van Kate Middleton, de strakke buik van Gwyneth Paltrow en de ellenlange benen van Elle Mcpherson.

Het beeld dat mannen hebben van de ideale vrouw ligt hier toch even vanaf. Mannen opteren voor een iets vollere look, op elk vlak. ‘Miss perfect’ bestaat volgens hen uit het gezicht van Megan Fox, de vormen van Kelly Brook, de boezem van Kim Kardashian, het haar van Scarlett Johansson, de buik van Michelle Keegan en de benen van topmodel Rosie Huntington-Whiteley.

De ideale man

Wanneer vrouwen werd gevraagd om hun ideale man te omschrijven, dan deed zich net hetzelfde fenomeen voor als bij de vraag over vrouwen. Vrouwen kiezen doorgaans voor een iets minder gespierde man, terwijl mannen het ideale lijf graag erg gespierd hebben met de indrukwekkende biceps van Hugh Jackman als het beste voorbeeld.

Vrouwen geven voorkeur aan een mix van Fifty Shades-acteur Jamie Dornan met het haar van One Direction-zanger Harry Styles, de gespierde armen van Brad Pitt, de torso van model David Gandy en de benen van David Beckham. Als mannen naar het ideale mannelijke lijf werden gevraagd, dan kozen zij voor een combo tussen het haar van Brad Pitt, het gezicht van David Beckham, de gigantische biceps van Hugh Jackman, de torso van Ryan Gosling en de benen van voetballer Frank Lampard. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content