Maïwenn Le Besco nieuwe muze van Karl Lagerfeld

© Reuters

Herr Karl heeft haar onmiddellijk tot nieuw gezicht van de Chanel-eyewearcollectie gebombardeerd.

De creatief directeur van modehuis Chanel heeft de Franse regisseur Maïwenn als kersvers gezicht van de Chanel-eyewearcollectie gekozen voor de Herfst/Winter 2012-2013 collectie.

Maïwenn treedt daarmee in de voetsporen van Alice Dellal, Blake Lively en Vanessa Paradis. “Maïwenn belichaamt de tijdloze elegantie die zo typerend is voor Chanel. Ze is de geknipte persoon om Chanels iconische stijl uit te dragen”, aldus Lagerfeld.

Maïwenn wordt gezien als een sleutelfiguur in de Franse cinema. Zo werd voor de Franse Vogue al gefotografeerd door Inez & Vinoodh. De Franse is haar carrière nochtans gestart aan de andere kant van camera, maar heeft zich in 2004 ontpopt tot regisseur en is sindsdien aan een opmars bezig in de filmwereld. Met ‘Pardonnez-moi’ werd ze voor haar regisseurwerk genomineerd voor een César in de categorie ‘Beste debuutfilm’.

Karl Lagerfeld ontfermde zich zelf over de foto’s van de campagne. In september liggen de collectie en de bijhorende campagnebeelden in de winkels. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content