ZONDER RISICO

Chef-kok Ludovic Ghyselen en echtgenote Charlotte. © Michel Vaerewijck

categorie

Herkenbare hedendaagse gastronomie

keuken 7

decor 7

comfort 7

service 7

prijs/kwaliteit

geproefde menu 7

Argendael opende de deuren in april 2008. De naam verwijst naar het nabijgelegen bos. Door betaalbare maandmenu’s en een vlotte en positieve benadering van de klanten, trok de zaak volk vanaf de eerste dag. De bereidingen die de jonge chef-kok Ludovic Ghyselen tevoorschijn tovert, zijn herkenbaar en smakelijk. De basis zijn klassiekers uit de Franse en Belgische keuken, die op een moderne en speelse manier worden gepresenteerd. Voor het restaurant is een ruime parking. Je komt binnen langs het riante terras, dat uitkijkt op de steenweg en de groene omgeving. De inrichting van de eetzaal is modern en strak, grijsgroen en zwart. Wij werden ontvangen en bediend door een vriendelijke en kordate piepjonge maître d’hôtel. De spijskaart vermeldt voorgerechten vanaf 20 euro en hoofdgerechten van 26 tot 33 euro. Er is een aangename wijnkaart, met een ruime keuze onder 25 euro. Wij aten à la carte. Er kwamen olijfjes op tafel, die pas bij het nagerecht werden weggehaald, en er verschenen drie amuusjes : soep van kerstomaat met zure room, wrap courgette en krab, en rol tartaar van rund. Bij gepocheerd ei kwamen handgepelde garnalen, jus van garnaal en schuim van erwten (20 euro). Carpaccio van kort gekorste ossenhaas verscheen met buffelmozzarella, slascheuten, Gentse mosterd en krokante ui (22 euro). Het hoofdgerecht kwam na lang wachten. Het succulente vlees van lendenribstuk van blauw-wit rund lag op het bord met gevulde aardappel met jonge knoflook, tuinkruiden en dragonboter (26 euro). De op de kaart vermelde huisbereide pickles werden vergeten en we moesten twee keer om een pepermolen vragen. Een mooi stuk kabeljauw van eerste kwaliteit kwam als suggestie van de dag met morieljes, asperges en gewelde botersaus (26 euro). Bij élke bereiding lagen dubbel gedopte tuinbonen. Voor ons was dat geen straf, maar culinair gezien mag dat natuurlijk niet ! Het repertoire na-gerechten was beknopt en kon niet inspireren (sabayon, crème brûlée), en we pasten voor het dessert. De geproefde bereidingen waren eerlijk en vielen in de smaak. Ludovic Ghyselen kiest voor de weg met de minste risico’s en voor heel wat klanten is dat een geruststelling.

Info

RESTAURANT

ARGENDAEL

DOORNIKSESTEENWEG 195

8510 BELLEGEM

056 31 51 45

www.argendael.be

Lunch : 23 euro. Maandmenu 4 of 5 gerechten, 49 of 57 euro, wijnarrangement 15 of 20 euro. Alle dagen open behalve dinsdagavond, woensdag en zaterdagmiddag.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content