Zin in een zomerlook ? Een beetje (veel !) vals spelen mag. Onze tips, tricks en favoriete producten.

Eigenlijk is het fenomeen vrij recent, pas sinds de komst van betaald verlof omstreeks het midden van vorige eeuw is een gebruinde huid gepast. En sindsdien is er als opkikker na een grauwe winter voor velen nog niks beters gevonden dan een mooi bruin kleurtje. Gelukkig moet je dezer dagen voor een stralende teint niet meer wachten op de zon, en al evenmin het risico lopen je huid te verbranden. Ook dit seizoen tover je voor de spiegel een zomerkleurtje. Het mooie seizoen opent met de comeback van de zonnepoeders, en voor de gelegenheid kleedt Guerlain zijn Terracotta en klassieker bij uitstek mooi aan met een koralen of turquoise siliconen hoesje. Bij Chanel gaat de collectie Les Beiges op cruise met de Marinière Limited Edition, met twee tinten poeders die je samen of alleen met de halvemaanvormige borstel gebruikt. Zo breng je de lichtere kleur aan boven de jukbeenderen, onder de wenkbrauwen en net boven de cupidoboog voor meer éclat, en versterk je de contrasten van je gezicht met de donkerdere kleur. Dior gaat de blushtoer op en versmelt roze en oranje tinten. De kabukiborstel neem het van de zon over en streelt je voorhoofd, neus en jukbeenderen voor een sunkissed look. Giorgio Armani pakt uit met Liquid Summer, de zonnige versie van de Maestrofoundation, die nu in drie verschillende tinten bestaat en waarvan de olieformule ook gouden microparels bevat voor een chique en gesofisticeerde make-up.

Givenchy inspireert zich op de dauw, en bedenkt een spray die een superlichte en zijdezachte poeder vrijgeeft die als een waas op de huid verstoven wordt. De tip van artistic director make-up Nicolas Degennes voor een natuurlijk effect ? “Schud de flacon voor gebruik, respecteer een afstand van twintig centimeter. En sluit je ogen alsof je een wens doet !” Nadien afwerken met de vinger of borstel is ook een goed idee. In dezelfde trant, maar voor het lichaam, lanceert L’Oréal Paris zijn eerste BB-crème voor de benen : corrigerende pigmenten camoufleren imperfecties en kleuren lichtjes, maar geven niet af op de kleren. De crème bevat geen zelfbruiner en spoel je af met water en zeep, net zoals de Elixir Sunlight van Bourjois en de spray Tea to Tan by Terry. En na het succes verleden jaar van de Addition Concentré Eclat van Clarins voor het gezicht, is er nu ook een voor het lichaam, waarvan enkele druppels in eender welke hydraterende of verstevigende verzorging volstaan om de intensiteit van je kleurtje naar wens bij te werken.

Eens het canvas is opgepept, wordt het spelen met kleuren. Voor de ogen gaan Chanel, Dior en Yves Rocher voor gedurfd blauw, terwijl Bobbi Brown en Estée Lauder (trouw aan haar gamma Bronze Goddess, dat elk jaar opnieuw geïnterpreteerd wordt) nude-paletten voorstellen met accenten van koper, goud en brons. Voor de lippen gaat er niks boven wat glans en kleur. Zo geeft een gekleurde balsem of glanzende gloss (zonder glitter) je look een extra zomerse toets. Flashy kleuren ogen vaak leuk in de zon, maar een beige, roze of bruine nude is altijd een veilige en classy optie.

DOOR ISABELLE WILLOT EN DELPHINE STEFENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content