Platte buik, strakke billen… Het is weer deze tijd van het jaar. Tijd om goede voornemens waar te maken. Wij loodsen u graag door de nieuwigheden. Maar dan is het aan u !

1 HOME SPA

Speciaal voor de zomer stelt Collistar een veelbelovend trio voor : Special Body Perfect. Ons lievelingsproduct : de Detoxifying Bath die de badkuip groen kleurt en met zijn heerlijke houtgeuren de badkamer heel even tot minispa omtovert. Ook de verzorging voor de buste is verbluffend, al vanaf het eerste gebruik vervagen fijne lijntjes. De scrub op basis van modder, die je drie minuten voor het douchen op de kritische zones aanbrengt, houdt eveneens zijn belofte : een zachte huid en een (licht) verstevigend effect. Alleen jammer dat het product ietwat prikkelt. (FBY)

Collistar, vanaf 29,95 euro. In de parfumerie.

2 KIT MET ZUIGNAP

De belofte van een strakker en steviger silhouet spreekt ons aan. De kit bevat een zuignap en twee sprays op basis van essentiële oliën. Het is even zoeken naar de juiste druk om met de zuignap het gewenste effect van de rollende massage te bekomen, maar eens onder de knie masseer je vlot één à twee minuten naar gelang de lichaamszone. In combinatie met de Express crème zie je vrij snel resultaat. (CO)

Minceur gamma van Puressentiel met anticellulitiskit, Bain-douche en Express crème (resp. 49,95 euro, 100 ml : 18,20 euro en 150 ml : 36,65 euro). Bij de apotheek.

3 SCHOONHEIDSSLAAP

Het is wetenschappelijk bewezen, de natuurlijk afvoer van vetten gebeurt tijdens het slapen. Niets beter dan een goede nachtrust om overtollige kilo’s te vermijden. Maar een duwtje in de rug is altijd welkom : ’s avonds de crème aanbrengen met draaiende bewegingen en enige druk en Cellu Destock Overnight belooft je tegen ’s morgens een gladdere huid en een verbeterd silhouet. Na enkele dagen zie je al een klein verschil en het relaxerende parfum compenseert voor de ietwat plakkerige textuur. (EM)

Cellu Destock Overnight van Vichy (200 ml : 31,95 euro). Bij de apotheek.

4 SLANK SILHOUET

Klaproosextract remt de vetopslag en stimuleert de afbraak ervan, en wil zo het figuur slanker en steviger maken. Pluspunten zijn het frisse parfum en de smeuïge textuur die de huid niet vet maakt. Dankzij een aangepaste massagetechniek worden zelfs hardnekkige rondingen aangepakt. De huid wordt mettertijd zachter en langzamerhand ook strakker. Enige bezorgdheid : dat je deze routine wekenlang moet volhouden om een echte verbetering te zien. (CP)

Body Shaping Crème Masvelt van Clarins (200 ml : 55,50 euro). In de parfumerie.

5 WESPENTAILLE

Ultraslim Pro is een professionele machine voor thuisgebruik die werkt met ultrasone trillingen. Voor je ermee aan de slag gaat, lees je het best de gebruiksaanwijzing goed door en hou je rekening met de aanbevelingen : de dag zelf extra veel water drinken, een rusttijd van 72 uur inlassen na elke behandeling en na afloop 20 minuten gematigd sporten. Pluspunt is dat je de intensiteit en duur van de behandeling kunt aanpassen aan je eigen behoeften en na amper enkele beurten al verbetering merkt. Minpunt is allicht de kostprijs van het toestel. (CO)

Ultraslim Pro van Homedics, 1199 euro. www.homedics.be

6 ULTRAGECONCENTREERDE KUUR

Om hardnekkige vetkussentjes aan te pakken lanceert Yves Rocher een geconcentreerde kuur in een slimme verpakking met vershoudcapsule. Draaien, knijpen, schudden en smeren maar. Een kleine dosis (twee keer drukken op het pompje per zone) volstaat, maar het product trekt zo snel in dat je geneigd bent er meer van te gebruiken (opletten voor de portefeuille dus). De crème voelt aangenaam fris, maar tegelijkertijd ook een beetje warm aan en als je ze gedurende een week tweemaal per dag aanbrengt, zou cellulitis tot twintig procent minder zichtbaar zijn. Dat valt uiteraard moeilijk te meten, maar er is zeker een verbetering en de huid voelt gladder aan, wat op zich al fijn is. (CPL)

Ultrageconcentreerde afslankkuur van Yves Rocher (15ml : 29 euro).

7 MOOI SILHOUET

Eerst en vooral verstevigen, met dit in gedachte hebben de Laboratoires Lierac Paris de Body-Lift Expert ontwikkeld. De werking ervan is geïnspireerd op de esthetische geneeskunde en wil het weefselnetwerk herstructureren. Waardevol pao rosa-hout, silicium en hyaluronzuur, gladmakende AHA (alpha hydroxy acids) van hibiscus en verlichtende micropoeders, dat is de winnende combinatie van deze zachte lifting. De huid ziet er mooier uit en masseren is geen karwei met deze poederroze crème die snelt indringt. (A-FM)

Lierac Paris Body-Lift Expert, Anti-aging resculpting cream (200 ml : 45 euro). Bij de apotheek.

8 METAMORFOSE

Met Morpho Designer wil Phytomer breken met de no pain, no gain-mentaliteit. Doeltreffendheid rijmt hier op genieten en loslaten. Na een peeling zonder spoelen volgt een manuele massage die afwisselt tussen drukken en strek-ken om cellulitis aan te pakken. Na één beurt voelt de huid bijzonder zacht aan en dankzij corrigerende pig-menten ziet ze er ook gladder uit. Voor resultaten op lange termijn moet je drie behandelingen op twee weken rekenen en dan om de drie à vier weken een onderhoudsbeurt inlassen. (DS)

CPB – Care Personal Beauty, Anselmostraat 60, 2018 Antwerpen. (60 min : 95 euro).

9 FIETSEN ONDER WATER

Aquabiking oftewel fietsen op een hometrainer in een zwembad is in. Het Franse label Waterbike stelt nu ook cabines voor om het in je eentje of met zijn tweeën te doen. Dat concept is in Frankrijk al langer populair en waait nu naar onze contreien over met een eerste adres in

Wemmel. Het toestel lijkt net een badkuip met een fiets erin. Eens je erop gaat zitten, vult de kuip zich met water dat met ozon behandeld is. Terwijl je trapt masseren hydrojets de benen en zorgen ingebouwde spots voor lichttherapie, een plus tegenover de groepssessies. Een video zegt hoe snel je moet peddelen, wanneer je een rustpauze mag inlassen… De cadens kun je zelf bepalen. Na afloop loopt de kuip leeg en ontspannen de spieren en ook je geest. Ideaal voor wie liever alleen traint “zonder” vaste lesroosters en graag zijn benen wil verstevigen, afvallen of gewoon relaxen. (FBY)

180 euro voor 2 beurten van 30 min per week gedurende 3 weken. Sun Square, Markt 12, 1780 Wemmel. sunsquarewemmel.be

10 MOOIE ARMEN

Dat de inhoud overeenkomt met wat de verpakking belooft, is meteen duidelijk : de crème zou kraken en kraken doet ze wanneer je die in je hand spuit en dan consciëntieus op je armen uitsmeert daar waar de tijd meedogenloos toeslaat. De crème zou ook verstrakkend werken en inderdaad, dankzij het Coolsculpting Concept voelt ze fris aan en armen lijken met-een gelift en mogen zeker gezien worden. (A-FM)

Radical Firmness, Ultra-tightening ‘lifting’ crackling foam for arms, Méthode Jeanne Piaubert Paris, (200 ml :

69 euro). In de parfumerie.

11 SLAAP JE SLANK

De textuur is vrij dik, elastisch en plakkerig, maar de crème ruikt en voelt fris aan. Je brengt ze een beetje als een masker aan en net omdat ze ook werkelijk klei bevat, gaat ze soms brokkelen. De huid prikkelt een beetje en kleurt rood, dat zou door de vetafbrekende en drainerende werking komen. Idealiter moet je de crème zeven nachten na elkaar aanbrengen, voor een optimaal resultaat hou je dit een maand vol. Geen wondermiddel, maar de huid is soepeler en dat is mooie meegenomen. (SR)

7 Nights Intensive Slimming van Somatoline Cosmetic (400 ml : 52 euro). Bij de apotheek.

12 SCHUIMBOM

“Et mes seins, tu les aimes messeins ?” vroeg BB aan Michel Piccoli in Le Mépris van Jean-Luc Godard. En net zoals zij hebben – volgens een recente studie van het Ifop (Institut français d’opinion publique) – de meeste vrouwen een gefragmenteerd zelfbeeld, met lichaamsdelen die ze meer of minder graag zien. De nieuwe verzorging van Filorga biedt daarvoor een all-in-one oplossing tegen de droge of ruwe huid, vetrolletjes en verslapping. Het pluspunt ? Karité-boter is tot schuim opgeklopt zodat de huid zacht aanvoelt zonder te plakken. De textuur is wel rijk, zuinig gebruiken is dus de boodschap. (IW)

Body Detox van Filorga (150 ml : 29,90 euro). Bij de apotheek en Ici Paris XL.

13 REGEL VAN DRIE

30 dagen, 3 kg, 3 cm : deze regel van drie klonk ons als muziek in de oren. Eens de deur van het prachtige herenhuis voorbij valt al meteen een gewicht van de schouders. Een oase van rust in hartje Brussel waar je met een zoet hapje, warm drankje en vriendelijke glimlach wordt ontvangen. Na een uitvoerige analyse van eetgewoonten, levensstijl en soms confronterende meetwaarden wordt een gepersonaliseerd programma opgemaakt : acupunctuur zonder naalden om food cravings onder controle te houden, Cellulit vib’ en Lipo Stress. En ja, tijdens het ontstressen wordt de cellulitis serieus onder druk gezet : scrubben, masseren, draineren, elimineren. Na zes beurten zijn er geen drie kilo af, maar wel meer dan drie centimeter en dat was ook de bedoeling. Zelfs de meest kritische waarnemer vraagt onschuldig : “Zeg, ben jij niet wat afgevallen ?” Missie volbracht. (DS)

Anti Aging Center, Vilain XIIII-straat 19, 1000 Brussel. Prijs op bestek.

14 PROFESSIONELE MASSAGE

Zware benen, cellulitis, vocht vasthouden, slechte bloedsomloop, futloosheid, overtollige kilo’s… Dat zijn enkele van de klachten waaraan Catherine Le Maux met haar massagetechniek een antwoord wil bieden. De massagetherapeute stimuleert het metabolisme en de afvoer van toxines zodat het lichaam zich kan herstellen. Acupressuur op de darmen, drainerende bewegingen en rollende massage op de benen om de vetcellen los te maken en de bloedsomloop te bevorderen, wat soms een beetje pijnlijk kan zijn. Maar de superaangename en relaxerende massage die volgt, maakt alles goed. Net als het gesprek over eetgewoonten en levensstijl, zonder oordeel, maar met handige tips. (CPL)

Catherine Le Maux, Goffartstraat 31, 1050 Brussel, 0495 44 45 07. 55 euro voor een massage van 60 minuten.

15 SHAPEWEAR

De Q10 shorty van Nivea en de Diam’s Action Anti-cellulite van Dim (foto) zijn twee mooie voorbeelden van intelligent textiel. De eerste corrigeert je figuur zonder dat het te hard gaat spannen aan buik, billen en dijen. Q10 zorgt voor versteviging terwijl aloë vera en amandelolie de huid verzachten. De tweede is zodanig geweven om het effect van een rollende massage na te bootsen en de vetcellen aan te pakken. Hij is bijzonder comfortabel en bevat ook een complex om de huid glad te maken en het verder stockeren van vet tegen te werken. Let wel, voor een strakkere huid moet je deze accessoires minstens acht uur per dag dragen en dit gedurende meerdere dagen. (CPL)

Verstevigend en figuurcorrigerend Shorty Q10 van Nivea (17,99 euro) en Diam’s Action Anti-cellulite van Dim

(24,50 euro). In de grootdistributie.

16 DO BRAZIL

Zoals altijd bij Cinq Mondes zijn de producten geïnspireerd op de spabehandelingen van het merk. Deze droge olie neemt je mee naar Brazilië, land van de lichaamscultuur bij uitstek. Het is trouwens in een lokale noot, rijk aan linoleenzuur, dat ze haar hydraterende kracht put. Een extract van Lupine verbetert de elasticiteit en werkt verstevigend. De extra voedende textuur dringt meteen in en maakt de huid niet vettig. Het vanilleparfum is gewoonweg verslavend en zich meteen na de douche insmeren is een verwenmoment met als extra een zijdezachte huid. (IW)

Huile Phyto-tonique van Cinq Mondes (150 ml : 49 euro). www.cinqmondes.com

SAMENSTELLING DELPHINE STEFENS & ISABELLE WILLOT – (FBY), (CO), (EM), (CP), (CPL), (A-FM), (DS), (SR), (IW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content