Voor 4 personen:

Een tortilla is perfect voor een picknick en ook ideaal krachtvoer tijdens een wandeling. Dit recept komt uit Koken in de buitenluchtvan Petra Knoth (uitgeverij Forte Culinair), die op een Zeelandse camping opgroeide en nu een boek ...

Een tortilla is perfect voor een picknick en ook ideaal krachtvoer tijdens een wandeling. Dit recept komt uit Koken in de buitenluchtvan Petra Knoth (uitgeverij Forte Culinair), die op een Zeelandse camping opgroeide en nu een boek schreef vol eenvoudige gerechten voor in de tuin en op de camping. 2 zoete aardappelen, geraspt Flinke handvol verse spinazie Scheutje olijfolie 5 eieren 120 g feta, verbrokkeld Versgemalen peper side dish:Overgebleven spinazie Olijfolie Citroen 1. Was en rasp de zoete aardappelen. Druk of kneed het vocht er zoveel mogelijk uit. 2. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en laat de spinazie in een paar minuten slinken. Gebruik een vergiet of een theedoek om het vocht zoveel mogelijk uit de spinazie te drukken. 3. Doe de aardappelen bij de spinazie, roer goed door en bak ongeveer 5 minuten. 4. Klop de eieren los. Meng het grootste deel van de feta door de eieren. 5. Schenk het eimengsel bij de zoete aardappel in de pan. 6. Laat 10 minuten rustig garen met de deksel erop, totdat het ei gestold is en de onderkant bruin. 7. Strooi tot slot de achtergehouden feta over de tortilla. 8. Werk af met wat versgemalen peper.