Zoë Kravitz

Je kent haar als actrice in onder meer Big Little Lies, dochter van, cool girl en sinds kort ook als beautyambassadrice van Yves Saint Laurent Beauté.

Mocht Yves Saint Laurent nog leven, wat zou je hem dan willen vragen?

“Wat schoonheid voor hem betekent. Hij had een fantastische geest en ontwierp kledij voor vrouwen die speelde met de grenzen tussen mannelijk en vrouwelijk. Ik zou heel graag weten wat hij mooi vond.”

Je past perfect binnen de glamoureuze rock-‘n-rollstijl van Yves Saint Laurent Beauté. Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

“Die evolueert constant. Ik probeer niet vast te raken in een patroon. Stijl is een expressievorm, net als kunst, muziek of film. Ze drukt de emotie uit die ik op dat moment voel en kan mannelijk, vrouwelijk, een tikje tomboy, een beetje girly zijn. Stijl is een attitude. Het draait niet per se om de kleren zelf, wel om energie en persoonlijkheid. Mijn stijl is altijd comfortabel en casual: mijn dagelijkse look is jeans en een wit T-shirt. Ik heb een geweldige collectie vintagejeans en een exemplaar van Saint Laurent waar ik dol op ben. En ik heb enorm veel witte T-shirts: van ex-vriendjes, vintage exemplaren, klassieke, nieuwe… Ik ben ook fan van polkadots, zeker op tops en jurken. Ik vind het een tijdloze print die je outfit persoonlijkheid geeft.”

Wat betekent het om in #MeToo-tijden een vrouw van gemengde afkomst te zijn?

“Ik wou dat het niets hoefde te betekenen. Ik ben een mens, jij bent een mens. Stopte het verhaal daar maar, maar dat punt hebben we nog niet bereikt. Als mixed race vrouw en publiek figuur heb je in zekere zin verantwoordelijkheden. Ik ga er de wereld niet mee veranderen, maar ik vind het belangrijk dat jonge vrouwen die eruitzien als ik een reflectie van zichzelf in de media zien. Ik wil jonge vrouwen tonen dat schoonheid zoveel dingen kan zijn. Als je steeds hetzelfde type vrouw ziet, kan dat op je geest gaan wegen als je anders bent. Vrouwen mogen ook niet vergeten dat ze zoveel meer te bieden hebben dan enkel mooi en sexy zijn: dat bengelt helemaal onder aan de lijst. We hebben een hart, hersenen, intuïtie en zoveel andere dingen om in de kijker te zetten. Maar jezelf mooi voelen blijft belangrijk omdat het je de dag door helpt en je een goed gevoel over jezelf geeft. Mooi zijn is het begin, maar absoluut niet het hoogste goed.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content