Een sensuele plek als uitvalsbasis om van Gent te genieten, maar ook en misschien vooral van elkaar. Dat verzekert Verne Dreaming, de burleske b&b van het topfotografenduo Verne.U wilde een ondeugende Valentijn ?

Door Guinevere Claeys / Foto’s Verne

Eén miljoen vissen houden zich stil, en daardoor slaapt de zee.” Ze was me al een tijdje opgevallen, de mijmering van Herman De Coninck die languit geschilderd staat op de gevel van een mooi gerenoveerde patriciërswoning in de schaduw van de Gentse Sint-Jacobskerk. Een serene poëtische buitenkant die evenwel, dat ontdek ik nu pas, een stomend binnenwerk blijkt te verhullen. Hier huist de b&b van de Gentse topfotografentandem Herman en Eugeen, samen Verne. Omdat de twee zelf zowat non-stop de aardbol afschuimen, kennen ze de waarde van een hotelkamer die net iets anders is. Vandaar (en, oké, ook wel omdat in Eugeen een stiekeme interieurarchitect schuilt) : Verne Dreaming, een b&b in hun eigenste Gent, die ze samen openhouden met gastvrouw Annie.

Anders, dat is het zeker. De aankleding van de eerste en voorlopig enige kamer ademt helemaal de sfeer van hun fotografiewerk : zinnenprikkelend, met sensuele en ondeugende weerhaken. Het is “een Chinese opiumkamer meets Parijs boudoir uit de jaren twintig”, zoals Eugeen het samenvat. “Rood en goud zijn de themakleuren, voor de rest is eclecticisme het codewoord.” Dat liegt hij niet. Een oosters salontafeltje dat hij kocht op de rommelmarkt in de Brusselse Marollen deelt broederlijk de ruimte met een Kartell-lamp, een heuse flatscreen, protserige kaders uit Hongkong, een volledige wand met naughty lederlook, bedtextiel van Chris Mestdagh en een gouden boeddha uit Amsterdam.

Speelkamer

Daarmee heb ik nog maar een tipje van de sluier gelicht, want het vergt minstens een weekend voor je hier alles hebt ontdekt. “Het is een kamer die je moet beleven. Het is een interieur met hoekjes en kantjes waar je je thuis nooit aan zou durven te wagen. Die Chinese rondboog bijvoorbeeld. Maar net dat maakt het spannend. Anders kun je evengoed thuis blijven. Deze ruimte nodigt uit om te spelen.” Ook met elkaar, zoveel is duidelijk. De lampionnen verspreiden een zwoel rood licht, op het nachtkastje ligt Verzamelde liefde van Bart Moeyaert inspirerend te wezen, en vanuit het bed mag je door een glazen wand ongegeneerd je partner begluren die onder de regendouche staat. Ontbijt krijg je van Eugeen op de kamer. Op warmere dagen kan je het ook naar de aanpalende patio meenemen.

Verne Dreaming is twee maanden open, lang genoeg om een resem trouwe klanten op te leveren. Het wordt wellicht gauw te druk voor één kamer, en dus komen er binnenkort nog twee gastenruimtes bij. “De tweede kamer wordt een jongenskamer”, weet Eugeen al. “Een donkergroen Oxfordsfeertje, hand in hand met een haremambiance van 1001 nacht. Concreet zou ik er onder meer een spoorbaan willen installeren, die langs en achter het bed naar de badkamer loopt. Ik ben er zeker van dat elke man zich er rot mee zal amuseren. En”, voegt hij er jongensachtig opgetogen aan toe, “als zijn partner dan iets nodig heeft in de badkamer, kan hij haar of hem dat via de trein bezorgen.” Voor de derde ruimte zijn de plannen nog wat vaag, maar het zou hoe dan ook iets Californisch-Mexicaans moeten worden, met onder meer “een aanrecht in wrakhout van de Mexicaanse kusten. Heel organisch allemaal. En er komen ook foto’s uit het surfboek waarmee we nu bezig zijn. Enfin, ideeën genoeg. “

Popelende Gentse citytrippers mogen zich alvast reikhalzend in de handen wrijven.

Praktisch

Verne Dreaming, St.-Jacobsnieuwstraat 46, 9000 Gent, 09 233 48 55, 0477 602 368, www.vernedreaming.be.

Het adres telt (voorlopig) één bijzonder ruime tweepersoonskamer die voor 100 euro per nacht wordt verhuurd, inclusief ontbijt. De gastvrouw is Annie Van Damme.

Tip

Behalve de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Jacobskerk die hier linksen rechts over de b&b waken, imponeren ook de degelijke permanente en eigenzinnige gelegenheidstentoonstellingen van het nabijgelegen MIAT, het Museum voor Industriële Architectuur en Textiel, Minnemeers 9, 9000 Gent (www.miat.gent.be).

Guinevere Claeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content