Zet ‘m op

Schaap Tailors

Niet in staat om zelf een mondmasker te naaien? De Belgische modescene helpt je uit de nood.

Schaap Tailors uit Antwerpen produceert zijn maskers in Roemenië, waar ook hun hemden gemaakt worden. Ze mikken vooral op bedrijven. Een eenvoudig masker bestellen kan vanaf minimaal 500 exemplaren tegen 3 euro per stuk. De luxeversie kan al vanaf negen stuks voor 10 euro per masker. Vijf procent van de opbrengst gaat naar het Rode Kruis.

schaaptailors.be

Elke Hoste geeft les aan de Antwerpse academie en maakt patronen voor veel Belgische modeontwerpers. Ze naaide als vrijwilliger mondmaskers voor de zorgsector, maar maakt er nu ook voor bedrijven en particulieren van biologisch katoen in zachte, effen kleuren. Er is ruimte voorzien voor een filter. Een masker kost 25 euro.

duurzamemondmaskers.be

De Brusselse Jessie Lecomte staat bekend om haar vrouwelijke en verfijnde ontwerpen. Dat geldt ook voor haar mondmaskers. Ze zijn voorzien van een verstelbare metalen brug voor de neus en van ruimte voor een filter aan de binnenzijde. Een mondmasker kost 30 euro.

jessielecomteshop.com

Ami Ami is een Belgisch label met de Afrikaanse vrouw als muze. Naast dameskleding maken ze nu ook wasbare mondmaskers in kleurrijke waxstoffen. Een masker kost 10 euro en daarvan gaat 1 euro rechtstreeks naar de vzw Mamas for Africa, die vrouwen in Oost-Congo steunt in hun strijd tegen geweld en uitbuiting.

hello@amiami.be

Modelabel Ann Demeulemeester ontwikkelt samen met voormalig spoedarts Luc Beaucourt en vastgoedmakelaar Miguel Van Hoof herbruikbare mondmaskers voor bedrijven. Er is een model voor mannen en voor vrouwen, in 4 kleuren. Bestellen kan vanaf 100 exemplaren. Voor kleinere aankopen kun je als particulier terecht bij een tiental apotheken. Een masker kost 6 euro, exclusief btw. Alle winst gaat naar het goede doel.

Back-to-work.be

Elke Hoste
Elke Hoste
Jessie Lecomte
Jessie Lecomte
Ami Ami
Ami Ami

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content