HILDE VERBIEST

WAT

Vier jaar geleden begon Isabelle Swerts met een eigen schoonheidsinstituut, in de tuin van haar ouders: Naturelle. Je kan er terecht voor de klassieke schoonheidsbehandelingen – van gelaatsverzorging tot lichaamsmassages. Maar Naturelle is een van de weinige Vlaamse instituten waar uitsluitend met de producten van het Franse merk Sothys (niet in de handel verkrijgbaar) wordt gewerkt. Isabelle ging een jaar naar Parijs om de finesses van de producten en de behandelingen te leren. En enkele maanden geleden breidde Naturelle uit met een zwembad en sauna. Dat gingen wij van nabij bekijken.

onze bevindingen

Een grijze, mistige woensdagmiddag in augustus. Heel wat anders dan het zonnige, broeierige New York, denk ik, terwijl ik probeer om de vermoeidheid uit mijn ogen te wrijven. Ik ben dan net terug uit de States, heb ik Isabelle aan de telefoon gezegd. Bestaat er een behandeling die de effecten van een jetlag vermindert? Ze zou erover nadenken, zei ze. Ik ben benieuwd.

Het is een onopvallend huis in een doodgewone straat. Ik ben er haast voorbij zonder dat ik het goed en wel besef. Het is hier muisstil. En geen beweging te bespeuren. Alleen de wind die zachtjes door de bomen ruist en heel in de verte het geraas van de snelweg. Ik word met een brede glimlach verwelkomd. Meteen al bij het binnenkomen, wordt mijn blik naar het zwembad gezogen: de strakke waterspiegel lonkt uitnodigend. Het is alsof Isabelle mijn gedachten raadt, want ze stelt mij voor om eerst een uurtje van het zwembadcomplex te genieten om daarna naar de behandelkamer te komen. Ik heb de ruimte helemaal voor mezelf. Geen getater om mij heen, hier heerst complete rust die nog benadrukt wordt door zenachtige muziek. Ideaal om de vermoeidheid weg te spoelen onder een hete douche, even in de sauna te kruipen om het uit te zweten en vervolgens in het verfrissende zwembad te duiken. Meer heeft een mens niet nodig om bij te komen.

“Mag ik uw handen even bekijken?” vraagt Isabelle. Na mijn verwonderde blik, gaat ze verder: “Aan de handen kan je bepalen wat voor een type iemand is. Warme of koude handen, korte of lange vingers… het wijst op een bepaalde constitutie. En dat bepaalt mijn keuze van producten.” Het blijkt de basis te zijn voor de Aroma-Sothys-behandeling. Voor mij betekent het een lichaamspeeling op basis van loofa – “een soort spons”, verklaart Isabelle – en etherische oliën van onder andere citroenmelisse. Centimeter voor centimeter wordt mijn huid schoon geschrobd. Na de spoelbeurt volgt een massage. “Ik houd ervan om te masseren”, zegt Isabelle. En dat geloof ik graag. Terwijl haar handen over mijn lichaam zweven, val ik langzaam maar zeker in slaap. Mijn behandeling wordt afgerond met een gelaatsbehandeling, opwekkend en reinigend tegelijk. Het resultaat is dat ik ontspannen en verkwikt naar huis rijd.

prijs

Naturelle biedt zowel aparte behandelingen als arrangementen van een halve of een hele dag. Gelaatsverzorging kan vanaf 41 euro, voor een lichaamspeeling betaal je 19 euro, een rugmassage kost 16 euro. Een Aroma-Sothys-behandeling (peeling plus massage) kost 50 euro. Voor een halve dag zuivering ( Zuiverend Pakket ) betaal je 110 euro. Het Boja Pakket is gericht op harmonie, duurt een hele dag en kost 150 euro. Daarnaast is er ook een Shiatsu (150 euro), een Vitamine (150 euro) en een Naturelle Pakket (175 euro), dat naast een gelaatsverzorging en hoofdhuidmassage ook een Ocean Warp (op basis van diepzeealgen), een hand- en een voetmassage aanbiedt. Bij de dagarrangementen is het gebruik van de zwembadfaciliteiten en lichte lunch inbegrepen. Alleen zwembad en sauna kan ook: 7 euro per uur, met een minimum van twee uur. Wel badpak meenemen.

info

Naturelle, Isabelle Swerts, Winterdreef 23, 2360 Oud-Turnhout. 014 45 35 19. www.naturelle.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content