Hippe ouders willen hun modieuze gen het liefst overgedragen zien op zoon of dochter. Hebt u zulke vrienden of familie en moet u hun nog een cadeau ? Dan kan deze gids helpen. Hoewel ze er in een wenk uitgegroeid zijn, blijft kleding wel leuk om te geven. Heel speels is de collectie van Flobberdewotsky ( foto 2). Retro gordijnen, bloemetjestafelkleedjes, gehaakte kussenslopen, geruite keukenschorten : alles wat kitscherig en vintage is, verwerken ze tot kinderkleren en accessoires. Elk recyclagekledingstuk is uniek en dat betaal je ook. “We hebben geen legertje zwaar onderbetaalde mensen in dienst. Alles is handgemaakt in Nederland, vandaar de prijs”, aldus hun website.

Handwerk, daar breken Petitus en Peppa ook een lans voor. Onder het motto “U vraagt, ik haak” maakt het Belgische label Petitus kleurrijke mutsen van katoen, wol of wolzijde op maat ( foto 4). “Mensen raakten geïnteresseerd in de mutsen die ik ontwierp voor mijn kinderen, en nu maak ik ze voor iedereen die dat vraagt,” aldus ontwerpster Tanja. De knuffelpoppen van Peppa ( foto 3) zijn gemaakt van schapenwol. Dat is niet toevallig, want die stof neemt onmiddellijk de geuren op van het huis, mama, papa, kortom alles waar je baby mee vertrouwd is.

Een wieg die als familiestuk al generaties meegaat, is natuurlijk charmant, maar er bestaat modernere slaaparchitectuur. In een Koala-hangmat ligt de baby even knus als in de moederschoot. Leuk om in te schommelen, én gemakkelijk verplaatsbaar is ook het kartonnen wiegje van Green Lullaby ( foto 5). Het is in een wip afgebroken en terug opgebouwd, dus perfect als reisbedje of extra wieg bij oma.

Welke aanstaande mama heeft nog niet vertederd staan kijken naar minischoenen in de etalage ? Aan de eerste stapjes kunnen kinderen zich wagen in Bobux-slofjes ( foto 1). Ze glijden er niet mee weg en het soepele leer geeft hen het gevoel op blote voeten te lopen. Minder ergonomisch, maar wel kleurrijk zijn de kitscherige kinderschoenen van Fred Gentholz. Gummilaarzen, klompen of sandalen versiert hij vrolijk met plastic rozen en bloemenkransen.

Iets origineels voor de ouders ? Dan is Poetry in a Box ( foto 6) een optie. Een wolk van een kind heet hun nieuwste poëziedoosje, een kartonnen couveuse met twaalf gedichten over geboorte, teder vormgegeven en geparfumeerd met Premier Jour van Nina Ricci. En niet met de geur van de zolder, waar je aanvankelijk dat oude kruippakje wou opdiepen als cadeau.

Thijs Demeulemeester

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content