Chantal Pattyn (De zevende dag, VRT en BasSta!, Studio Brussel) verzamelt brillen en verslindt boeken.

Wat is je lievelingskleur?

Rood.

Welke boeken liggen er op je nachtkastje?

“Nog drie keer slapen en ik word wakker” van Herman Brusselmans, de catalogus van een tentoonstelling van John Körmeling, een compleet maffe architect-kunstenaar-uitvinder en verder massa’s dingen voor het werk. Er is altijd wel een halfverslonden boek in de buurt.

Welke muziek ligt er op de cd-speler?

“Psyence Fiction” van UNCLE, het project van James Lavelle, de platenbaas van het Mo’Wax-label, steekt bijzonder veel in de cd-speler. “The Deserter’s Songs” van Mercury Rev wordt ook een favoriet, voel ik nu al.

Wat zijn je vaste shoppingstops?

Als foodshopper word ik wild in plaatsen als Dean & Deluca (NY) of Harvey Nichols (Londen).

Heb je een lievelingsrecept?

Ik ben er nog nooit in geslaagd om twee keer hetzelfde te maken.

Heb je een lievelingskeuken?

Twee: Japans en Italiaans.

Heb je een lievelingsrestaurant?

Yo Sushi in Londen, waar het eten voorbijrijdt op een lopende band, terwijl er drum & bass door de boxen knalt; was een leuke en lekkere belevenis.

Ben je een verzamelaar?

Ik probeer me te beperken, maar dat wil niet altijd lukken. Getuige daarvan zijn deze zonnebrillen. Ik heb er zo’n dertigtal vermoed ik. Allemaal gevonden op rommelmarkten en in brocanterieën. Suikerzakjes, die neem ik ook overal mee. Dwaze gewoonte eigenlijk hé.

Ben je een gadget-mens?

Niet echt, maar voor deze polaroid-camera heb ik een zwak. Dat instant-aspect vind ik zalig. Hij wordt meer gebruikt dan het koffiezetapparaat. Iedereen die op bezoek komt, moet op de foto. Mijn tv-toestel uit de jaren zeventig, door een vriend gered van de vuilnisbelt, vind ik ook mooi. Zelfs met alleen maar sneeuw op het scherm, zowaar een artistieke ervaring.

Heb je lievelingsplaatsen?

Vooral steden trekken me aan, ik ben een overtuigd city-hopper. Rome blijft fascineren. Je hebt nergens zo’n hoge concentratie geschiedenis en toch is het een moderne en levende stad. En New York. Omdat het New York is.

Aan welk object ben je erg gehecht?

Aan deze box met het verzameld werk van The Velvet Underground. Nog compleet met banaan van Andy Warhol. Twee grote liefdes verenigd: Andy en The Velvet Underground. En ook nog: mijn wereldbol-radio, gekocht in Fez voor de veel te hoge som van 800 frank. Toen ik ‘m thuis voor de eerste keer aanzette, kwam er wonderlijk genoeg Marokkaanse muziek uit. Ten slotte: aan de speciale editie van dit werk van Guillaume Bijl, gekregen van een vriend voor mijn 30ste verjaardag.

Welke parfums gebruik je?

Bij voorkeur iets fris zoals Happy van Clinique, of die van Caroline Herrera.

Je verlaat het huis nooit zonder…

Ik verlaat het huis altijd zonder. Ik ben altijd wel iets belangrijks vergeten en ben al lang blij als ik m’n sleutels vind.

Lene Kemps / Foto’s: Catherine Lambermont

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content