Bruno Pieters en Jean-Paul Knott zijn invloedrijke pionnen op het lifestylespelbord. Weekend Knack lichtte hun eigen levensstijl door.

Bruno Pieters

Auto Ik ben er niet zo mee bezig, maar ik kijk weleens naar de nieuwe modellen. De Citroën DS heb ik altijd heel mooi gevonden.

Gadgets Een miniventilator om tijdens de show het hoofd koel te houden.

Gsm Sinds ik mijn BlackBerry heb, kan ik niet meer zonder. Je kunt er veel in opslaan, dus bewaar ik bijna al de sms’jes die ik krijg.

Kleding Ik heb enkele jeansbroeken van Acne, maar mijn eigen mannenlijn sluit het best aan bij hoe ik mezelf kleed : basic en elke dag hetzelfde. Een jeans, een hemd en een blazer.

Scheren Dat is een vervelend werkje. Als ik me scheer, is dat met een gewoon scheermesje en schuim. Maar ik heb geen probleem met stoppels van enkele dagen.

Boeken Mijn goed voornemen voor dit jaar was om opnieuw meer te lezen. Jean Cocteau is mijn favoriete auteur, maar ik bewonder hem voor al zijn werk : poëzie, film, toneel,…

Restaurant Mijn favoriete adresjes in Antwerpen zijn Zozan (Lambermontplaats 25) omwille van de dagverse bioproducten, Fiskebar (Marnixplaats 12) en Dôme sur mer (Arendstraat 1), want ik ben een viseter.

Eten en drinken Ik hou er gezonde gewoonten op na : meestal bio, geen melkproducten, veel zalm, noten, zeewier, spinazie, fruit,… Ik lust die zoete frisdranken niet graag, dus hou ik het bij water. Of champagne na een geslaagde show.

Kapper Een vriendin komt thuis mijn haar knippen. Dat is heel handig en ze weet precies wat ik wil.

Fotografie Sinds mijn zeventiende is dat mijn hobby. Ik heb me een goed analoog fototoestel gekocht. Ik hou het meest van de traditionele zwart-witfoto’s. Het werk van modefotograaf Richard Avedon heb ik altijd bewonderd. Ik heb zelf ook enkele reportages gemaakt voor tijdschriften als de Japanse Vogue, Thank Magazine en Weekend Le Vif/L’Express.

Decoratie en interieur Ik heb mijn appartement zelf ingericht en ben nu op zoek naar hét object om dat minimalistische interieur aan te vullen. Daarvoor schuim ik geregeld de tweedehandszaken in de Antwerpse Kloosterstraat af.

Muziek Ik stel soms zelf een dj-set samen met popidolen als Michael Jackson, Madonna en Kylie Minogue, maar ook hedendaagse muziek als die van Rihanna of elektropop staat ertussen. Ik waag me weleens op de dansvloer, met Rhythm is a dancer van Snap als ultieme dansplaat.

Sport Is niet aan mij besteed, maar ik probeer toch wat te bewegen door thuis geregeld te pompen en wat sit-ups te doen.

Reizen Omdat ik vaak naar drukke steden moet, zoek ik op vakantie de rust en stilte van de natuur op. De woestijn in Namibië en de meren in Canada hebben een grote indruk op me gemaakt. India staat nog op mijn lijstje.

Jean-Paul Knott

Auto Met de techniek ben ik niet echt bezig, ik laat me liever rijden. In mijn droom is dat in een Maserati.

Jeans Levis 501 en soms Edwin – nu Paddock’s – Jeans. Ik draag altijd jeans, in combinatie met een wit hemd en een zwarte trui.

In de badkamer Voor tandpasta zweer ik bij Colgate. Ik gebruik eerder marseillezeep dan douchegel. En shampoo van L’Oréal voor extra glans, want ik ben het waard.

Scheren Ik heb een gevoelige huid, dus scheer ik me met een elektrisch apparaat. Maar één keer per week volstaat.

Kapper Tweemaal per maand ga ik naar mijn vaste kapper in de Dansaertstraat in Brussel. Voor 5 euro.

Parfum Het nieuwste parfum van Cerruti, Cerruti pour Homme is geweldig.

Musea MoMA in New York, het Mori Art Museum in Tokio. De selecties die Yvon Lambert maakt voor haar galerie in Parijs zijn ook altijd de moeite waard. Over het algemeen verkies ik hedendaagse kunst boven klassieke.

Restaurant Ik kook nooit zelf, dan zit je met die afwas. Elke middag en avond eet ik op restaurant. Mijn favoriete adresjes in Brussel zijn Yoma (Groot Eilandstraat 42 en Eclipsstraat 13) en Kika (Anspachlaan 177).

Eten en drinken Ik eet graag gezond. Mijn lievelingsgerecht is shabu shabu (een Japans vleesgerecht met dunne plakjes biefstuk en groenten). Een glaasje rode wijn erbij, of cola.

Gsm Mijn leven gaat gebukt onder telefoons, maar ik bel zelden zelf. Mijn BlackBerry kan ik dus niet meer missen. Daarmee stuur ik dagelijks zo’n 30 sms’jes en mails.

Juwelen Ik draag enkel een horloge van Georg Jensen. Ik hou erg van zijn ontwerpen.

Muziek Van Callas tot Radiohead. Naar concerten ga ik nooit, behalve als ze van een vriendin zijn, zoals Marie Warnant. Ik hou van de tango, maar eigenlijk ben ik te groot om de tango te dansen.

Boeken Ik lees veel, maar A la recherche du temps perdu van Proust blijft mijn favoriete boek.

Reizen Ik vind België best een fijn land, behalve wat het weer betreft. Als ik reis, is dat voor mijn werk. Het is vijf jaar geleden dat ik nog vakantie genomen heb. Ooit wil ik naar Brazilië om de hoofdstad Brasilia te bezoeken en het werk van Oscar Niemeyer, mijn favoriete architect, te bekijken.

Hobby’s/sport Mijn werk is mijn enige bezigheid. Buitensporten haat ik, geef mij maar de bedsport.

Door Grete Flies

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content