Wie moet uw laatste avondmaal bereiden ? En wat wilt u ?

Mijn vrouw. Ze is geen grote chef maar biefstuk met frieten maakt ze als de beste en anders Willy Slawinsky zaliger. Ik heb twee keer bij hem gegeten en dat heeft twee keer een onvergetelijke indruk nagelaten.
...

Mijn vrouw. Ze is geen grote chef maar biefstuk met frieten maakt ze als de beste en anders Willy Slawinsky zaliger. Ik heb twee keer bij hem gegeten en dat heeft twee keer een onvergetelijke indruk nagelaten. Eén mes, één liter olijfolie en een haan en een kip. Een stuk uit de buik dat subtiel met fijn vet verweven is. Ik laat het traag garen om dan nog even af te bakken en te kruiden met salie en rozemarijn. Een eenvoudige sla met mosterddressing lijkt me daarbij ideaal. Aardappelpuree met daaronder munsterkaas en ingelegde krieken, bovenop reenootjes en sinaasappelsaus. Een verschrikking. Orgaanvlees en wangen. Synthetische wittetruffelolie. Synthetische wittetruffelolie. Pierre Gagnaire, een dure vogel maar toch de moeite waard. Ik heb een jong koppel dat me te goeder trouw leek eens een korting gegeven als minnelijke schikking. Anders dreigen met de politie. Met Nick Cave. Een boeiende persoonlijkheid aan wie ik heel wat te vragen heb. Jonge, droge Duitse riesling of een glas champagne Hostonne. Een Stella van het vat (33 cc), hoewel een Cristal ook geweldig kan smaken. Stevig ontbijt, sloten water en een drukke service zodat je geen tijd hebt om af te zien. Zelf frieten bakken. Mijn kinderen zijn er gek op. Bij familiefeesten zijn we makkelijk met honderd personen en dan huur ik een frietensnijder en friteuse. Aan de frituur kunnen ze ook soms smaken. Frieten met tartaar en een saté als extraatje. Wanneer je zo ziek bent dat je geen eten kan zien of ruiken, blijf je beter thuis. Zo niet roept de zaak en is het op de tanden bijten. Door Willem Asaert / Foto Charlie de Keersmaecker Willem Asaert