WAT IS HUN CRÈME DE LA CRÈME ?

V.l.n.r. Joke De Bruyn, Tine Laureyns en Elisabeth Bungeneers : de spilfiguren van een ijssalon in 'Crème de la crème', een nieuwe tv-serie die 'ondernemen' wil stimuleren. © DOOR ANNELIEN BOENS EN LAURA MUYLLE & PRODUCTIE IRIS ROMBOUTS EN LIEVE GERRITS & FOTO'S STEPHEN MATTUES

Joke De Bruyn, Tine Laureyns, Elisabeth Bungeneers : drie ondernemende vrouwen die u sinds vorige week een zoete maandagavond bezorgen in de nieuwe tv-reeks ‘Crème de la crème’. Wij staken de actrices in romige outfits en vroegen hen naar hun eigen toppers.

JOKE DE BRUYN: EEN CRÈME VAN EEN VRIENDIN

Joke De Bruyn vertolkte haar eerste rol op de set van Kinderen Van Dewindt en was te zien in onder meer Kaat en Co en Zone Stad. ?Een crème van een vriendin is voor mij iemand met een onvoorwaardelijke trouw en liefde. Vroeger dacht ik dat je vriendinnen moest kunnen vrijlaten en dat het niet erg was als je elkaar een half jaar niet zag. Nu weet ik dat je echte vriendschap moet onderhouden. Ik vind het belangrijk om die persoon wekelijks te horen of te zien. Het vergt best wel wat inspanning, maar zo ben je deel van elkaars leven. Vrienden met wie je maanden geen contact hebt, dat is een ander soort vriendschap. Ik heb een vriendin met wie ik twee keer per week kort ga aperitieven. Soms denk ik : brrr, het is koud, ik wil mijn fiets niet op.

Of zij is moe en wil liever knus in haar zetel kruipen. Maar toch doen we ons best en het is altijd fijn. Bijbabbelen bij een glaasje wijn en wat tapas maakt het nog gezelliger. Ik eet graag en ik ben een fan van sterrenrestaurants. Af en toe ga ik er met mijn lief eten, als onze portemonnee dat mogelijk maakt. Ik koop geen dure kleren, maar eten mag wat kosten. Ik vind dat belangrijk.”

TINE LAUREYNS: ONTROERING EN OVERGAVE

Tine Laureyns speelde in Clan, Dubbelleven en Thuis, en is ook bekend van het theater. ?Crème de la crème-momenten gaan voor mij altijd gepaard met ontroering en overgave. Een goede scène met iemand spelen, de lach van mijn nichtje Fran, het licht dat ’s morgens de kamer binnenvalt, een goed boek, mijn lief dat begint te zingen… Zulke momenten koester ik. Onlangs belandde ik al zappend in Io sono l’amore, een film met Tilda Swinton, net in de scène waarin zij haar man haar overspel bekent. De twee spreken nauwelijks, blijven op enkele meters van elkaar staan. Maar indrukwekkend hoe lelijk die twee acteurs op dat moment durven te zijn en hoe onwaarschijnlijk mooi ze daardoor worden. Dan denk ik : bingo ! En ben ik weer even blij. Maar ik vind het evengoed fantastisch om een voetballer te zien die op het juiste moment de juiste zet doet, waarbij alles klopt. Spanje is mijn favoriete reisbestemming en soms ga ik met mijn lief naar een match van FC Barcelona. Ik ben geen echte voetbalfan, maar ik hou wel van de sfeer en het goede spel in Camp Nou. Enkele jaren geleden zag ik er Lionel Messi voor het eerst. Het was een onbelangrijke match, hij was niet opgesteld. De nonchalante manier waarop hij naast het veld liep, deed me lachen. Maar toen hij dan toch het veld op mocht en demarreerde, was ik helemaal verkocht !”

ELISABETH BUNGENEERS: DE MENSEN RONDOM MIJ

Elisabeth Bungeneers is model en Flair-redactrice. In Crème de la crème maakt ze haar acteer-debuut. ?Het leukste moment in mijn voorlopige carrière ? Daar heb ik nog niet echt over nagedacht. Tijdens mijn modellencarrière heb ik heel leuke dingen mogen doen, maar dat was voor mij eigenlijk een soort studentenjob, die ik combineerde met mijn studies. Mijn ambities lagen niet zo hoog. Ik vond wel dat ik het moést doen, omdat ik de kans kreeg en er veel geld mee verdiende. Het was dé gedroomde vakantiejob : je mag veel reizen en hoeft niet zoals anderen in een bar te werken om bij te verdienen. Het allerbelangrijkste van die periode – en dat geldt eigenlijk voor mijn hele leven – is dat ik veel nieuwe mensen heb leren kennen. Ik heb contacten gelegd die mij later nog van pas zijn gekomen. Dankzij mijn modellenwerk ben ik uit mijn Limburgse cocon gestapt. Ik heb al heel wat van de wereld gezien, maar het zijn de mensen die ik ontmoette die de grootste indruk maakten. Ook al is je bestemming nog zo mooi, een reis is maar half zoveel waard als je dat moment niet kunt delen met mensen van wie je houdt. Mijn reisgezelschap is voor mij belangrijker dan de bestemming.”

Crème de la crème : elke maandagavond op VTM.

Backstage foto’s Iris Rombouts

Fotografieassistent

Matthias Van den Corput

Haar en make-up Inge Devos

DOOR ANNELIEN BOENS EN LAURA MUYLLE & PRODUCTIE IRIS ROMBOUTS EN LIEVE GERRITS & FOTO’S STEPHEN MATTUES

“Zonder mensen van wie je houdt, is zelfs de allermooiste reis maar half zo veel waard” ELISABETH BUNGENEERS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content