Wat een luxe

Links: klok uit witte jade van Atelier Crouzet uit 1927. Rechts: corsage van Lucien Hirtz voor Boucheron uit 1925. © LUC BOEGLY

Drie keer rondneuzen tussen de mooie spullen.

Nog tot 2 mei 1–Luxeverzamelaars

Wat is luxe? In een poging deze grote vraag te beantwoorden, neemt het Parijse Musée des Arts Décoratifs (MAD) zijn bezoekers mee op een sublieme ruimtelijk-temporele reis. Onze meest kostbare artefacten evolueerden van een Franse kantsjaal in de zeventiende eeuw tot een koffer van Supreme vandaag, met als enige gelijkenis dat we ze etaleren in monumentale uitstalramen. Kijken mag, aanraken niet.

madparis.fr

Nog tot 14 maart 2–Schitterend

Het Antwerpse diamantmuseum DIVA pakt voor zijn nieuwste tentoonstelling uit met een reeks revolutionaire juwelen uit de sixties en seventies. De expositie etaleert juwelen, mode, muziek en design uit de stroming die ontstond in het swingende Londen van 1960 en zich verspreidde naar de rest van Europa en de Verenigde Staten. Ontdek het effect van de eerste mens op de maan, Bondfilms, technologische ontwikkelingen en kunststromingen op de juwelenindustrie. Dwaal rond in de lichtinstallaties en bewonder de space age-juwelen in een bijzondere setting van licht en geluid. Het DIVA brengt, in samenwerking met het Cincinnati Art Museum uit de Verenigde Staten, meer dan honderd juwelen uit deze stroming samen.

Parelketting van Barbara Anton uit 1968.
Parelketting van Barbara Anton uit 1968.© GF

divaantwerp.be

Van 10 tot 15 november 3–Designer Days

De Knack Weekend Designer Days vinden twee keer per jaar plaats in Antwerpen. Toonaangevende en beginnende Belgische ontwerpers zetten de deuren van hun magazijnen open en verkopen oude collecties en stofoverschotten voor kleine prijzen. Het ideale moment om de lokale handel te steunen door te investeren in kwalitatieve Belgische mode. Je scoort er kleding van zowel grote als kleine merken uit eigen land. Ontdek op onze website de deelnemende ontwerpers, de nodige shoppingtips en coronagerelateerde updates.

weekend.be

Wat een luxe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content