Winterdrank

In de winter drinken we het liefst andere wijnen dan in de lente en zomer. Wijnen die krachtig en complex zijn in plaats van fris en fruitig. Met aroma's van gestoofd fruit, en een genereuze dos...

In de winter drinken we het liefst andere wijnen dan in de lente en zomer. Wijnen die krachtig en complex zijn in plaats van fris en fruitig. Met aroma's van gestoofd fruit, en een genereuze dosis alcohol om ons te verwarmen. Wijnen om van te nippen en om traag van te genieten. Wijnen die bij de winter passen komen meestal uit zuiderse streken, waar de zon overvloedig heeft geschenen en de druiven heeft volgeladen met smaak en suiker. Die suiker zet zich in de wijn dan om in alcohol. Vandaar dat we kozen voor rode wijnen uit Zuid-Frankrijk en Spanje, niet alleen om hun zuidelijke ligging, maar ook om hun oude wijnstokken van onder meer syrah, grenache en carignan, waardoor de wijnen geconcentreerd, krachtig en complex zijn. Winterwijnen passen bij wintereten: stoofschotels, wildgerechten, wilde paddenstoelen, witloof, knolgroenten en koolsoorten. Vaak zijn het gerechten met diepe, krachtige smaken die een even diep smakende en krachtige wijn nodig hebben.