Wij kwamen op een avond in de week en troffen een huiselijke, Vlaamse ambiance, compleet met kinderen die in pyjama om de hoek kwamen kijken. De eetzaal is landelijk ingericht en geeft uit op een terras en een siertuin met op de achtergrond het kasteel van Villers-sur-Lesse. Om optimaal met verse seizoenproducten te kunnen kokkerellen, heeft de chef-kok recentelijk de spijskaart buiten gezwierd. Wat overblijft zijn twee menu's, die in korte of uitgebreidere versie opgediend kunnen worden en in prijs variëren van 30 tot 66 euro. ...

Wij kwamen op een avond in de week en troffen een huiselijke, Vlaamse ambiance, compleet met kinderen die in pyjama om de hoek kwamen kijken. De eetzaal is landelijk ingericht en geeft uit op een terras en een siertuin met op de achtergrond het kasteel van Villers-sur-Lesse. Om optimaal met verse seizoenproducten te kunnen kokkerellen, heeft de chef-kok recentelijk de spijskaart buiten gezwierd. Wat overblijft zijn twee menu's, die in korte of uitgebreidere versie opgediend kunnen worden en in prijs variëren van 30 tot 66 euro. Het eten krijgt ondersteuning van een wijnkaart met een ruime keuze aan hele en halve flessen tegen uiterst correcte prijzen (prijs aankoop plus 15 euro, plus BTW). Wij schreven ons in voor het menu A Table in viergangenversie (44 euro, plus 7 euro supplement voor de bereiding met kreeft). De eerste bereiding kwam in de vorm van twee torentjes : ééntje van tartaar van tonijn en varkenspoot met in smaak overheersend koekje van parmezaankaas en wasabi-ijs, het ander gemaakt van eendenlever en rauwe sint-jakobsnoot. De tweede bereiding bestond uit het fijne vlees van kreeft van onder de grill, merkwaardig begeleid door gnocchi, reepjes courgette, gekonfijte tomaat en sauce à l'américaine. Het hoofdgerecht was een halve kwartel uit de Dombes, gebraden in de oven en vergezeld van gebakken wortelgroenten, een quenelle van het gehakte vlees van de boutjes met groene kruiden en een saus van de braadsappen en rode wijn. Een ruime keuze aan Belgische kwaliteitskazen met gelei van kwetsen en in port gemarineerde krenten sloot de maaltijd af. Laurent Van de Vijver kokkerelt met mooie producten maar kiest voor ingewikkelde bereidingen. Een vereenvoudiging van de omlijsting zou de mooie producten alleen maar eer aandoen. Keuken 7 Decor 7 Comfort 7 Service 6 Prijs/kwaliteit 7 geproefde menu Laurent Van de Vijver kreeg een koksopleiding en roerde in de potten in eerbiedwaardige eethuizen als Scholteshof (Stevoort) en 't Oud Konijntje (Waregem). Hij leerde Bénédicte De Witte kennen tijdens supplementaire studies hotelmanagement in Brugge. Laurent was vijf jaar hoteldirecteur bij de groep Accor. Hij is momenteel voorzitter van de vereniging Jonge Restaurateurs van Europa. Laurent voelde zich als kok gefrustreerd omdat zijn restaurant werd weggemoffeld als onderdeel van het hotel. Om het restaurant naar voren te halen, werd de naam Du Four à la Table gecreëerd. 16 rue des Platanes 5580 Villers-sur-Lesse 084 377 499 of 084 377 115. 13 hotelkamers van 95 tot 115 euro. Weekendarrangementen van 130 tot 200 euro. Zondag buiten schoolvakanties en maandag gesloten. www.beausejour.beDoor Pieter van Doveren / Foto's Jan Caudron