N a de dood van zijn vrouw bouwde de gastheer met zijn dochter een negentiende-eeuwse villa uit tot een landelijke b&b met karakter. Ivo Leflot en zijn vrouw kochten een kwarteeuw geleden aan de rand van het landelijke Meldert, in Brabant, een merkwaardige villa uit het begin van de vorige eeuw. Ze was gebouwd in opdracht van twee broers en een zus, die in een hoevetje langszij woonden en tijdens de Eerste Wereldoorlog een fortuin bijeenspaarden met smokkelen. Toen Ivo’s vrouw drie jaar geleden plots overleed en Ć©Ć©n van zijn dochters kort daarop in Gent ging studeren en werken, werd het merkwaardige pand met de drie ingangen plots veel te groot. De dynamische gastheer van vandaag besloot met zijn dochter Isabelle om het in te richten als gastenverblijf. Drie weken na de opening ontdekken we aan het eind van een gekasseid oprijlaantje de villa in het groen, met binnen de sfeer van vroeger, prachtige oude vloeren en tientallen oude portretten in de traphal. Op de eerste verdieping kiezen we voor de Klimt-kamer, die niet alleen ruim en luchtig is, maar ook doorloopt in een badkamer die aan drie zijden licht ontvangt. Daar staat een fraai ligbad met moderne toets centraal. In de zandkleurige kamer met een breed litbateau, een oude kleerkast en een grote tv hangen enkele reproducties van Gustav Klimt, in de badkamer een tekening van de meester.

We piepen ook even binnen in de kleinere DalĆ­-kamer, met een alleraardigste wastafel en douche. Maar het mooist aan villa Huilewind zijn de rust en de grote tuin, waar de imposante notelaar op zonnige dagen voor schaduw zorgt. Daar nemen we ’s ochtends plaats voor een uitgebreid ontbijt met vers fruitsap, broodjes en croissants, zelfgemaakte confituur en… een omelet met garnalen. “Het mag best wat Bourgondisch zijn”, zegt Ivo, die met de b&b een nieuwe roeping heeft gevonden die zijn leven weer zin geeft.

Om de hoek toont hij niet zonder fierheid de nieuwe huifkar die hij in Duitsland heeft besteld en waarmee hij, getrokken door twee paarden, vijf uur durende tochten onderneemt met maximaal acht gasten. Orgelpunt daarbij is de picknick in het Mollenbos. Maar reeds heeft Ivo nieuwe plannen: een verdieping hoger plant hij een terras dat bij de allermooiste kamer zal horen. “Als je de volgende keer langskomt, kan het huis er best een stukje anders uitzien.” Al moet het voor ons nu ook weer niet zoveel veranderen.

Ligging aan de dorpsrand

Sfeer 19de-eeuws met moderne toetsen

Reistijd 30 minuten rijden van Brussel

Prijsklasse correcte prijzen

Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content