Wie het Wilgenhof niet kent, weet het nooit te vinden. De voormalige hoeve, waarvan een deel anderhalve eeuw oud is, schuilt volledig in het groen, op een steenworp van de weg Brugge-Damme. Het kleinood, omringd door een prachtige buxustuin en met de karakteristieke rood-wit gestreepte luiken, kan als voorbeeld gelden voor een klein-hotel-met-charme.

De gastvrouw streek er veertien jaar geleden neer, en richtte er zes kamers in die een paar maanden geleden door Verana werden heringericht. De natuurlijke indeling is gebleven, maar meubelen en interieur kregen een grondige beurt en de kamers dragen nu namen die passen bij de specifieke sfeer. Bijzonder in trek zijn de twee kamers die op het groen en het silhouet van Damme uitkijken en ’s morgens volop in het licht baden. Op de gelijkvloerse verdieping verwelkomt de behoorlijk grote Saint-Rémy de Provence de gasten met zijn groene en gele tinten en wonderlijke etsen met vlinders. Een kleine secretaire vervolledigt het geheel. Vlak daarboven geeft de Shakerroom, die iets kleiner uitvalt, een panoramisch uitzicht over de tuin en de velden, met geen weg of auto die het beeld verstoort.

Maar het mooist is de Ballroy. Die beschikt weliswaar niet over zo’n uitnodigende uitkijk, maar de bijzondere ruimte onder het dak maakt veel goed. Karakter en zachtgele tinten overheersen er en twee fraaie fauteuils zorgen er voor een extra accent. Achter de badkamer ligt een kleinere kamer waar nog eens twee gasten terechtkunnen – ideaal voor een gezin met twee kinderen. Alle kamers beschikken over televisie en een badkamer met ligbad.

Het ontbijt wordt beneden geserveerd in een kamer met een oude haard, een antieke kast met gele roosjes en rieten stoelen van Lloyd Loom. Op tafel verschijnen vier soorten vers brood, een zelfgemaakte fruitsla, yoghurt met aardbeien, kaas en vlees. En versgeperst sinaasappelsap.

Wie na het ontbijt ter plaatse wil blijven, kan zonnen in de ligstoelen of een fiets huren om de landelijke omgeving te verkennen – dat laatste evenwel uitsluitend na afspraak.

Het Wilgenhof telt zes kamers, in prijs variërend tussen 3800 en 5800 frank. Bij de Ballroy (5800 frank) wordt de aanpalende tweepersoonskamer verhuurd tegen 1000 frank extra. In die prijzen zijn de ontbijten inbegrepen. Hotel Wilgenhof, Polderstraat 151, 8310 Brugge 3, Tel. 050-36 27 44, fax: 050-36 28 21, info@hotel-wilgenhof.com (de website is over zes weken operationeel).

PIERRE DARGE / FOTO’S JAN VERLINDE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content