Twee sterke merken bereiken meer dan één. De leukste samenwerkingen van het seizoen.

1. COS X MR PORTER

COS gaat voor een tweede maal in zee met Mr Porter. Tijdloze stuks worden heruitgevonden met verrassende designkeuzes, kleurencombinaties en stoffen. Perfect voor de moderne man die van kwaliteit voor elke dag houdt.

Vanaf 27 oktober verkrijgbaar via cosstores.com en mrporter.com

2. GEORG JENSEN X ZAHA HADID

Een van de laatste projecten van wijlen architecte en ontwerpster Zaha Hadid was een samenwerking met Georg Jensen. De collectie omvat sculpturale ringen en armbanden van sterlingzilver en zwart rodium met zwarte diamanten.

Verkrijgbaar via georgjensen.com

3. ARNI X ZALANDO

Zalando kondigt een nieuwe multibrand-samenwerking aan, met een door Marni ontworpen limited edition-collectie van 19 stijlen. Schoenenmerken als Dr. Martens, Reebok, Timberland en Vans worden daarbij in een nieuw jasje gestoken.

Vanaf 27 oktober verkrijgbaar via zalando.be

4. NATY ABASCAL X AQUAZZURA

Voormalig model Naty Abascal was lange tijd de muze van designers Valentino en Carolina Herrera, alsook van Andy Warhol en Salvador Dalí. Nu lanceert ze samen met Edgardo Osorio van Aquazzura een schoenenlijn : een capsulecollectie met zes verschillende stijlen, van platte sandalen tot enkellaarzen.

Verkrijgbaar in de Aquazzura-winkels en via aquazzura.com

5. HAPPY SOCKS X TOYKYO

‘Lokale helden’ uit vijftien landen kregen carte blanche om sokken te ontwerpen. De Gentse designstudio Toykyo was een van de gelukkigen.

Verkrijgbaar bij Shelter in Gent en via happysocks.com en welcometoshelter.com

6. VANS X DISNEY

Kleding, schoenen, ondergoed, rugzakken, petten en andere accessoires voor jong en oud, en voor mannen en vrouwen, geïnspireerd op de populaire film Toy Story. In de prints herken je figuren als Woody, Buzz en Bo Peep.

Verkrijgbaar in de winkels vanaf eind november en via vans.com en zalando.be

7. ESPRIT X OPENING CEREMONY

De inspiratie voor deze eerste ontmoeting van beide merken steunt op de collecties van Esprit uit de jaren tachtig en negentig, inclusief de California vibe.

Verkrijgbaar in de Opening Ceremony-winkels, geselecteerde modeboetieks en via openingceremony.com

8. TOMMY HILFIGER X GIGI HADID

Het topmodel lanceert haar allereerste capsulecollectie ‘GiGi’, samen met de iconische Amerikaanse ontwerper Tommy Hilfiger en dus met kleding, schoenen, accessoires en parfum in Hilfigers gekende nautische stijl.

Verkrijgbaar in de winkels en via be.tommy.com

9. LEVI’S X OFF WHITE

Off White-ontwerper Virgil Abloh gaat deze winter in zee met denimkoning Levi’s. De collectie omvat twaalf stuks waarvan zes uniseks ontwerpen. Onze favoriet ? De ripped denim jas met geel kleurvlak (richtprijs 1045 euro).

Verkrijgbaar via off—white.com

Door Zoë Hordies

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content