Ze zijn meer dan ooit draagbaar, dat is maar goed ook want defilélooks bepalen ook het straatbeeld. Nude krijgt vrij spel, ogen kleuren pastel en lippen willen gezien worden.

DE PASTEL LINER VAN DIOR

Een van de blikvangers van het seizoen, gespot bij Dior maar ook bij Fendi en Veronique Branquinho. Voor de gelegenheid heeft Peter Philips voor het Parijse modehuis zelfs kleefeye-liners ontworpen van met de laser uitgesneden satijn in snoepjeskleuren. Die liggen enkel in de Boutique Beauté van de rue Saint-Honoré 368 in Parijs. Voor wie niet tot daar geraakt : een dikke lijn eyeliner op het bovenste ooglid werkt even goed.

DE TIP VAN PETER PHILIPS, CREATIVE & IMAGE DIRECTOR BIJ CHRISTIAN DIOR

“De ogen zijn het belangrijkste element van deze frisse, jonge en heldere make-up. Ik heb gekozen voor vier voluit chemical pastels kleuren : pistache, geel, roze en perzik. Het leek me interessant om een klassieke stof als satijn te gebruiken en die te verdraaien om een heel moderne make-up te bekomen die uiteindelijk meer wegheeft van neopreen. Het ooglid is eerst met een primer bewerkt. De wimpers worden enkel gekruld, er komt geen mascara aan te pas. De wenkbrauwen worden verfraaid met het potlood Sourcils Poudre.”

DE VLINDEROGEN VAN CHANEL

Roze is ook dit jaar dé kleur van de lente. Die kun je naar hartenwens combineren met andere kleuren van de regenboog zoals Chanel dat doet. Ook bij Julien David, Emmanuel Ungaro en Christian Siriano zie je roze, gele en blauwe stipjes over het gehele ooglid en wordt er bewust buiten de lijntjes gekleurd om de ogen nog groter te doen lijken.

DE TIP VAN HET MAKE-UP TEAM BIJ CHANEL

“Gebruik de roze oogschaduw van het palet 4 Ombres Tissé Cambon op je bovenste ooglid. Je kunt voor een smokey effect zorgen door de mauve oogschaduw van hetzelfde palet aan te brengen aan de buitenhoek van je ooglid.”

“Voor een heldere blik doe je onder aan je oog een vleugje turquoise. Gebruik daarvoor de Stylo Eyeshadow Azulejo die heel gebruiksvriendelijk is.”

“Voor een mooi afgewerkte contour van het oog teken je langs de wimpers een fijne lijn met een donkergrijze eyeliner. Krul dan de wimpers en breng wat mascara aan. Werk af met een ton sur ton potlood voor je wenkbrauw.”

DE TIP VAN LINDA CANTELLO, INTERNATIONAL MAKE-UP ARTIST GIORGIO ARMANI

“De zandkleurige tinten van de stoffen, die refereren aan de sporen die de wind nalaat op de duinen, vragen om een make-up die zowel zacht als helder is. Om een egale en matte teint te bekomen en volumes sterker te doen uitkomen, heb ik een doorzichtige poeder gekozen die ook heel zacht aanvoelt. De taupe oogschaduw zorgt voor diepte in de ogen. Het contrast met een beige met roze goudkleurige schakeringen maakt het effect nog intenser. Een zilveren tint, lichtjes aangebracht langs het ooglid, maakt het geheel compleet

NUDE COUTURE VAN ARMANI

Meer en meer defilélooks inspireren nieuwe producten. Dat is niet alleen het geval bij Dior, maar ook bij Burberry die een blushpalet voorstelt dat voortvloeit uit de prints van de nieuwe precollectie. Bij Armani, die net als Carven en Haider Ackermann voor een heldere nude gaat, vormen vanaf nu al de make-upproducten die tijdens de prêt-a-portershow gebruikt worden een minicollectie die de gepaste naam Runway draagt. Dit is mogelijk dankzij het mobiele lab met tal van pigmenten en texturen waarmee Linda Cantello ter plaatse nieuwe kleuren samenstelt. Formules die achteraf aangepast worden voor een productie op grote schaal.

GROOTSTE WIMPERS BIJ NANETTE LEPORE

Ja, wenkbrauwen stelen de show, maar je wimpers mag je daarom niet vergeten. Moschino, DSquared2 en Isola Marras gaan erop los. Volume, lengte, high defini-tion… er is voor elk wat wils. Wie nog een stapje verder wil in deze trend kiest voor valse wimpers.

DE TIP VAN YADIM, GLOBAL MAKE-UP ARTIST BIJ MAYBELLINE NEW-YORK

“Wimpers, wimpers en nog eens wimpers ! Ga je voor goed gedefinieerde wimpers, zowel boven als onderaan, die je ogen groter doen lijken en nog beter laten uitkomen tegenover een matte porseleinen teint. Wil je helemaal voor de doll face-look gaan, aarzel dan niet om wat eyeliner te gebruiken en wat roze lippenbalsem.”

MUST-HAVE N°1 POEDERROZE NAGELS MUST-HAVE N°2 PITTIGE GLOSS MUST-HAVE N°3 DIKKE STIFT

DOOR ISABELLE WILLOT & BEWERKING DELPHINE STEFENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content