Van beer naar heer

© GF

In een vorig leven werkte Vier-gezicht Gilles Van Bouwel op de afdeling ‘persoonlijke verzorging’ bij Unilever, waar hij de vraag naar mannenverzorging zag stijgen. In een boek bundelt hij nu tips voor beginnende groomers. Een introductie.

Gezicht

Gilles Van Bouwel: “Het kost je slechts anderhalve minuut extra in je ochtendritueel, en je hebt alleen een goede gezichtsreiniger en dagcrème nodig. Die basisverzorging heeft geen onmiddellijk effect, maar zorgt ervoor dat je huid gezond blijft. Als je niet af en toe de ketting van je fiets smeert, zal die over tien jaar ook slecht rijden. De gevorderde male groomer kan daarnaast eenmaal per week zijn gezicht exfoliëren met een scrub en zo nog dieper reinigen.”

Baard

“De laatste tijd laten veel mannen hun baard groeien en dat gaat gepaard met een prikkende huid. Baardolie is daarvoor de perfecte oplossing. De irritatie wordt veroorzaakt door de haartjes die ingroeien. Door enkele druppeltjes baardolie op je baard te smeren verzorg je enerzijds de onderliggende huid en wordt je baard zachter.”

Manscaping

“Scheer je het best je intieme zone of breekt het angstzweet je al uit bij de gedachte alleen? De keuze ligt volledig bij jezelf. Wel is het belangrijk dat je alles schoon houdt en de schaamhaartjes een beetje trimt. Als je scheert, raad ik aan dat voorzichtig te doen en het liefst met een nieuw scheermesje met maar één mes. Dat verlaagt de kans op snijwonden. Verder wordt het scheren gemakkelijker als je de huid van je edele delen zo strak mogelijk houdt.”

Man/ual: Eerste hulp bij mannenverzorging (25,99 euro), Lannoo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content