“Veel van weinig of weinig van veel”, dat is het concept dat de spontane en enthousiaste Line Couvreur hanteert in haar eethuis Un Peu Beaucoup.

Un Peu Beaucoup : Vredestraat 22, 1050 Brussel. 02 503 22 36. Lunch met voor- en hoofdgerecht 11,50 euro, dagschotel 8,90 euro. Zaterdagmiddag en zondag gesloten.

www: meer culinaire informatie op het.gastronomen.net

De koks kregen de opdracht om zo gevarieerd mogelijke bereidingen met alledaagse producten en met veel groenten te bedenken. Het modieuze en pretentieloze eethuis is te vinden aan een uitloper van het Bethlehemplein, een van de nieuwe uitgaansbuurten van Brussel. Bazin is de Franstalige Line Couvreur. Zij komt van het eethuis Le Pain et Le Vin, waar zij opviel door haar spontane, attente en enthousiaste optreden.

Line Couvreur creëerde voor haar eigen restaurant de mogelijkheid om in één maaltijd van zoveel mogelijk verschillende bereidingen te proeven. Er zijn drie originele formules, waarbij je de keuze hebt uit : een assortiment voorgerechten met een suggestie van het leien bord (17,50 euro), een suggestie van het leien bord plus een assortiment nagerechten (17,50 euro) of la totale (23,50 euro). Wil je dwars liggen en uitsluitend van de kaart eten, dan kan dat ook. In Un Peu Beaucoup vermeldt de spijskaart bij de voorgerechten drie combinatiemogelijkheden die ieder zijn samengesteld uit drie verschillende voorgerechtjes (van 6,90 euro tot 8,90 euro). Voor 9,40 euro krijg je Un peu de tout of het grote assortiment voorgerechtjes met altijd een crostini, groentemousse, salade en soep. De spijskaart vermeldt ook telkens één vis-, vlees-, gevogelte- en vegetarisch gerecht en er zijn twee nagerechten en een assortiment desserts en kazen. Naar Un Peu Beaucoup kom je om veel van weinig te eten of weinig van veel te eten, dat is niet helemaal duidelijk.

Grappige mix van stijlen

Line Couvreur dacht zelf over de inrichting na, vroeg hulp van designers die juist waren afgestudeerd en presenteert een low-budget-decor in een grappig samenraapsel van stijlen. Opvallend zijn de tafels van wit plexiglas van Nicolas Léonard, met toortsverlichting die tegen de avond in de tafel zakt. Aan het plafond hangen buisvormige sfeerlichten, er is een open muurkast vol serviesgoed en een eettoog met zicht op het keukengebeuren. Op deze inrichting, de vriendelijkheid van Line Couvreur, het gevarieerde eten en de kleine prijzen komen jong en oud af. Un Peu Beaucoup is inmiddels een gezellig druk restaurant.

Wij reserveerden, kregen een tafel aan het raam en hadden aanvankelijk moeite om de verschillende formules te doorgronden. Op aanraden van Line ging de kurk van een fles Premier Raisins 2001, Vin de Pays de l’Ardèche, Vincent Paris (22 euro). Deze 100 procent syrah-wijn met zwartebessenaroma overdonderde door de brute en intense kracht en wist, naarmate de maaltijd vorderde, steeds meer te behagen. Voor ons kwam een dienblad met een assortiment voorgerechten (9,4 euro), waarbij een boerse soep, een mousse van broccoli en zalm, pompoen met groene curry en kokosmelk en een lekker slaatje met noten. Hoofdgerechten waren : smakelijk, met het mes gesneden tartaar van rundvlees met pruimen, amandelen, augurken en in sesam en komijn gerolde aardappels (11,80 euro) en kleine en grote gamba’s met limoen, chutney, mango, kokosmelk en citroengras (14,90 euro). Wij sloten af met een lekkere tiramisu van mascarpone, speculoos, oranjebloesemwater, espresso en cacao (4,90 euro).

In Un Peu Beau- coup vonden wij de kwaliteit van het eten ondergeschikt aan de gemoedelijke ambiance. De kleine prijzen maken echter dat men niet te kritisch mag zijn !

GEZELLIG HAPJESRESTAURANT

Keuken 6/10

Decor 7/10

Comfort 6/10

Service 7/10

Prijs/kwaliteit 6,5/10

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content