Maak uw zinnen los en beschrijf ons dat ene sensuele moment waar u warm van wordt. Dat vroegen we enkele weken geleden in Weekend Knack. Een dertigtal lezers kropen in de pen. We kunnen niet alles publiceren, maar deze brief willen we u niet onthouden.

Lingeriestukjes

Van een sensueel moment gesproken. Coupé één in de trein Brussel-Pajottenland was het decor, enkele zwarte lijntjes op papier waren de aanleiding. Het valt wel vaker voor dat ik de trein lees, wegens boeiend tijdverdrijf. Van een beestig goed geschreven tekst, grappig en innemend, word ik zelfs wild.

“Het sensuele moment” was raak geformuleerd, to the point. Met een aaitje, een streling voor de hersenen, zachte likjes aan de hersenpan. Ik zoog de tekstjes met volle teugen op terwijl mijn boemeltreintje een InterCity werd. (…) Voor dit soort prettige stukjes bestaat een mooi woord: lingeriestukjes. Beeldend, suggestief, beetje bij beetje de kern uitkledend om dan helemaal in te pakken.

De schoonheid van een lekker weglezend stukje. Het zit ‘m in de klank van de gekozen woorden, poëzieklanken die strak dansend de zintuigen verleiden. Woorden die doen verlangen. Lingeriewoorden. Dure woorden? Nee, want in afzondering niet zo speciaal, maar op hun best in een goed team. (…) Persoonlijk voel ik veel voor het moment vooraf. De sensuele vingertoppen die nog niet in de slip, maar net onder het elastiek spelen, klaar voor de aanval. Of het moment dat je met een uitgedroogde keel naar een spa bruis mag grijpen. Niet bij het drinken zelf heb je de opperste voldoening, wel tijdens die fractie van een seconde voor je de dorstlesser aan de mond zet. Het zien van de bubbels net voor ze ontploffen, dat is het moment om te koesteren. Het verlangen naar verlangen, de suggestie, de fantasie over hoe het zal zijn. Je wilt meer en je weet dat er meer gaat komen.

Let wel, dit geluk is zo voorbij, besef je nauwelijks, kun je ook niet vasthouden omdat de spanning te groot is. Probeer dat verlangen niet te verlengen, maar onderga het. Het ultrakorte, kurkdroge, tot op de spits gedreven verlangen, net voor de bevestigende slok. Of die honderdste van een seconde net voor het uitspuwen van een supervolle blaas. De lingerie net voor de naakte waarheid.

Met deze ontboezeming sleepte Arn Borstlap de hoofdprijs in de wacht: het Intuition-pakket van Estée Lauder. Vier andere gelukkigen worden beloond met een eau de parfum van Intuition: nl. Elke Devroe, Marie-Jeanne Vanschel, Greet Geens en Nicole Eerdekens.

Hilde Verbiest

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content