De laatste Knack-eurohappening brengt ons naar één der mooiste historische steden van Europa. De stad combineert een indrukwekkend verleden met een levendig heden. De tientallen kerken, historische gebouwen, de twee middeleeuwse burchten, de oude haven met de gildenhuizen, de musea en een bruisend cultureel leven maken een bezoek de moeite waard.

Gratis deelname

Start voor de wandeling (8 km.) tussen 10 en 14u. aan het St.-Baafsplein. Het parkeergeleidingssysteem leidt u naar diverse parkeergarages en -terreinen: Vrijdagmarkt (P1), Zuid (P3), Kouter (P5), Sint-Michiels (P7), Ramen (P8), en Belfort (P9). Op het Sint-Pietersplein is tevens mogelijkheid om gratis te parkeren. Reizen met de trein is zeker aangewezen. In elk vertrekstation kan je een ticket aankopen met 60 % reductie. Je betaalt echter max. 300 Bfr./ticket (heen en terug). Bij aankoop in het station kan je best de kortingscode “KVB” voor de Knack-eurohappenings vermelden. Aan het station kan u tram 1,10, 11 en 12 nemen met halte aan de Korenmarkt. Onderweg kan u heel wat interessante locaties gratis bezoeken: het Gravensteen (met zijn oorspronkelijke bewoners), de St.-Baafsabdij (+ opgravingen), de Berg van Barmhartigheid, de Bank van de Arbeid, het postgebouw (de lokkettenzaal), de Vooruit (o.a. de Theaterzaal), Ons Huis, de Nationale Bank zetel Gent, Museum voor Sierkunst en Vormgeving.

Ippa en Tongerlo verwennen

Aan de controlepost, in het Koning Albertpark, brengt Walter De Buck humoristische volksmuziek in het sappige Gentse dialect. Je kan ook deelnemen aan de euro-animatie van Ippa. De jongsten kunnen er zich uitleven met enkele eurospelen terwijl de anderen gratis terecht kunnen in de Ippa Euro High Tech tent voor een wedstrijdje op de PC. Een kasbon van 100 Euro staat op het spel. Op dezelfde plaats tracteert Brouwerij Haacht elke deelnemer op een gratis Tongerlo abdijbier. Er is ook Val Sport, Val Iced Tea of een Val mineraalwater voor zij die het liever niet alcoholisch houden.

Animatie

Vanaf 16u. muzikale animatie met Coco Spirit, 4 rasmuzikanten die op enthousiaste wijze heel wat hits uit de jaren ’70-’80-’90 brengen. U kent ze ongetwijfeld als het huisorkest van het Swingpaleis. Vanaf 17u.30 is er de prijsuitreiking met Geert Hoste. Onder alle deelnemers worden enkele mooie prijzen verloot. De IBM Multimedia PC t.w.v. 75.000 Bfr. is uiteraard de hoofdvogel, maar ook de andere prijzen zoals 2 tickets van Citybird, 3 Casio-uurwerken, een Knack Novy-fiets, 5 Sequence-spelen en enkele mooie prijzen geschonken door de stad Gent zijn aardig meegenomen.

Visum prijsvraag

Luister zondag as. aandachtig naar Visum op Radio 2 tussen 9 en 10u. Wie het antwoord kent op de prijsvraag, noteert deze op een apart kaartje en bezorgt dit (eveneens afgestempeld op de controlepost) terug bij de Radio 2-stand op de Vrijdagmarkt. Een mooie Radio 2-radio-cassettespeler wordt verloot onder alle deelnemers. U kan in VISUM trouwens een uitgebreide reportage horen over Gent.

André Grosemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content