Piet Swimberghe

De tweede Knack-eurohappening brengt ons naar Brugge Die Scone. Een zomerhappening in het teken van de euromunt staat Brugge op het lijf geschreven. Recentelijk werd Brugge aangeduid als Europese Culturele Hoofdstad in 2002, anderzijds fungeert Brugge twee jaar eerder als gaststad voor Euro 2000, de eindronde van het Europees Voetbalkampioenschap voor landenploegen.

Langs de met zorg uitgestippelde wandelroute zal u niet alleen kennismaken met het glorieuze (economisch-financieel) verleden van de stad, maar ook met het eigentijdse en toekomstgerichte Brugge.

Gratis deelname

Start voor de wandeling tussen 10 en 14u. aan het station op het Stationsplein. Er is een ruime overdekte parking vlakbij het station. Reizen met de trein is zeker aangewezen. In elk vertrekstation kan je een ticket aankopen met 60 % reductie. Je betaalt echter max. 300 fr./ticket (heen en terug). Bij aankoop in het station kan je best de kortingscode “KV1” voor de Knack eurohappenings vermelden. Onderweg kan u heel wat interessante locaties gratis bezoeken: het stadhuis, het Gruuthusemuseum, de Nationale Bank, het Europacollege, Saaihalle en het Info-punt Europa.

Ippa en Tongerlo verwennen

Aan de controlepost, in het Stadspark Sebrechts, zorgt “kamelot Super de Luxe” voor muzikale animatie. Je kan ook deelnemen aan de euro-animatie van Ippa. De jongsten kunnen er zich uitleven met enkele eurospelen terwijl de anderen gratis terechtkunnen in de Ippa Euro High Tech tent voor een wedstrijdje op de pc. Een kasbon van 100 euro staat op het spel. Op dezelfde plaats tracteert Brouwerij Haacht elke deelnemer op een gratis Tongerlo abdijbier. Er is ook Val Sport, Val Iced Tea of een Val mineraalwater voor zij die het liever niet alcoholisch houden.

Animatie

Vanaf 14u. speelt stadsbeiaardier Aimé Lombaert hoog in de toren van het Belfort beiaardmelodieën met een Europees tintje. Tegen 16u. ruimt hij plaats voor De Canzonissima’s met een gelegenheidsoptreden van Wanda Joosten en Romeo Spinelli. Vanaf 17u.30 is er de prijsuitreiking . Onder alle deelnemers worden enkele mooie prijzen verloot. De IBM Multimedia pc t.w.v. 75.000 fr. is uiteraard de hoofdvogel, maar ook de andere prijzen zoals 2 tickets van Citybird, 3 Casio-uurwerken, een Knack Novy-fiets en 5 Sequence-spelen zijn aardig meegenomen. Tevens zorgt Toerisme Brugge voor enkele prijzen waaronder 3 verblijfsarrangementen.

Visum prijsvraag

Luister zondag a.s. aandachtig naar Visum op Radio 2 tussen 9 en 10u. Wie het antwoord kent op de prijsvraag, noteert deze op een apart kaartje en bezorg dit (eveneens afgestempeld op de controlepost) terug bij de Radio 2-stand op de Grote Markt. Een mooie Radio 2 radiocassettespeler wordt verloot onder alle deelnemers. U kan in Visum trouwens een uitgebreide reportage horen over Brugge.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content