Voor een bokaal van 500 gram:

3 grote rode uien
...

3 grote rode uien 1 oe el olijfolie Fleur de sel Voor de marinade: 3 Japanse umeboshi-pruimen (verkrijgbaar in Aziatische voedingswinkels) 3 eetlepels appelciderazijn 20 cl dashi-bouillon (zakje in poedervorm om te laten trekken, liefst van het merk Ariaké, verkrijgbaar in Aziatische voedingswinkels) 3 el mirin 1 el shoyu (Japanse sojasaus) 3 el olijfolie 1 tl fleur de sel Bereid de marinade een dag voor je de uien wilt eten. 1. Verwijder de pitten van de drie pruimen. Hak het vruchtvlees fijn. 2. Doe het in een kookpan met de appelciderazijn, dashi, mirin, shoyu, olijfolie en fleur de sel en breng aan de kook. 3. Giet in een bokaal en zet opzij. 4. Schil de uien. Snijd ze in rondjes, brunoise of kleine blokjes, bestrooi met fleur de sel en laat een paar minuten rusten. 5. Fruit de uien enkele minuutjes in een vooraf ingeoliede (met 1oe tl olijfolie), verwarmde pan. 6. Doe de uien in de marinade. 7. Sluit de bokaal af zodra de bereiding is afgekoeld. Laat minstens 12 uur in de koelkast staan voor gebruik.