Toast met Brusselse champignons

© Diane Hendrikx

INGREDIËNTEN

VOOR 4

4 dunne, ronde sneetjes

zuurdesembrood

600 g gemengde

Brusselse champignons

1 el gekonfijte knoflook

1 el fijngesnipperde sjalotten 1 el fijngesneden

platte peterselie

4 dunne plakjes gerijpte

gedroogde entrecote

1 geschilde koolrabi.

Voor de crumble van

noten en comté

60 g bloem

50 g samengestelde boter 30 g fijngehakte noten

30 g geraspte comtékaas,

Voor de peterselieolie

1 bosje peterselie

20 cl olijfolie, peper en zout

BEREIDING

Leg de sneetjes brood tussen 2 bakplaten en kleur ze gedurende 8 minuten op 160°C in de oven.

Maak de champignons schoon, verwijder de voetjes en snijd ze in stukjes. Doe ze in een pan met een straaltje olijfolie en sauteer ze 4 minuten op een hoog vuur. Voeg zout toe.

Doe de gekonfijte knoflook, sjalot en peterselie erbij, laat nog 2 minuten bakken en breng op smaak.

Meng alle ingrediënten van de crumble (de boter als laatste) en zet 12 minuten op een bakplaat in de oven op 180°C, tot de crumble mooi goudbruin kleurt.

Voor de peterselieolie

meng de ingrediënten in een keukenrobot en mix goed.

Leg een lepel champignons op het bord, de snee brood, dek af met crumble, omcirkel de champignons met peterselieolie en leg de plak rundvlees erbovenop. Werk af met vers geraspte koolrabi.

TIPS VAN DE CHEF

– Alles over Brusselse champignons kom je hier te weten: lechampignondebruxelles.be

– Geen tijd om naar Brussel te rijden voor je champignons? Dan kun je ze desnoods vervangen door shiitake, maitake of eventueel nameko.

– Gebruik voor de peterselieolie een olijfolie van goede kwaliteit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content