Tarte tatin van spruitjes

Een hartige tarte tatin is dé manier om de wintergroente te verwerken op het moment dat je ze stilaan beu raakt. Met een likje honing krijgen de spruitjes een heerlijk karamellaagje. Lekker als je er wat pittige geitenkaas over strooit op het moment dat je de taart omdraait. Serveer met een frisse sla van wintergroen.

Een handvol spruitjes

1 klontje boter

3 el balsamicoazijn

1 el vloeibare

honing

Zeste van 1

citroen

(onbespoten)

1 vel bladerdeeg

Versgemalen zwarte peper & zeezout

+ een ovenvaste panVerwarm de oven voor op 200°C.

Blancheer de spruitjes in gezouten

water. Laat ze schrikken onder koud water en snijd ze in tweeën. Smelt een klontje boter in de pan en kleur de spruitjes aan. Breng op smaak met zout en zwarte peper.Blus met de balsamicoazijn en lepel er de honing over. Laat enkele minuten karamelliseren. Werk af met citroenzeste.Dek af met het bladerdeeg en vouw het overhangende deeg naar binnen, tussen de rand van de vorm en de spruitjes. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de tarte tatin in de oven goudbruin (15 tot 20 minuten). Haal uit de oven en laat de taart vijf minuten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Leg een schaal of groot bord op de pan en draai voorzichtig om.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content