Pieter Lauwers en Isabelle Denis presenteren Eethuis Pieter: een succesformule gebaseerd op een open omgeving en smakelijke bereidingen uit de klassieke, Franse keuken voor verteerbare prijzen.

PIETER VAN DOVEREN FOTO JAN CAUDRON

Eethuis Pieter stond al langer op ons verlanglijstje, maar telkens wanneer wij Roeselare doorkruisten, was het sluitingsdag. Deze keer hadden wij echter geluk. Pieter ligt in een woonhuis in de schaduw van de Paterskerk. Binnen, op het opengetrokken gelijkvloers, ontvouwen zich rond de centrale keuken twee eetzalen, gedecoreerd in lichte tinten. Het zicht op de keuken geeft een gevoel van openheid, popmuziek zet de toon om ontspannen te tafelen. Pieter is geen stijf ‘restaurant’, maar een vrij-en-vrolijk ‘eethuis’, waar alles draait rond bordinhoud en prijs. Aan de stoof staat eigenaar Pieter Lauwers, een jongeman die weet wat hij wil. Hij kreeg een beroepsopleiding, werkte in gereputeerde gastronomische eethuizen ( Interscaldes in Kruiningen, Maison Vandamme in Zeebrugge en Savarin in Roeselare). In zijn eigen restaurant gooit Pieter het over een andere boeg: de kok koos voor royaal opgediende gerechten, bereid uit verse producten en aangeboden voor aantrekkelijke prijzen. Het eten is gebaseerd op de klassieke, Franse keuken: zo kan je op een relatief veilige manier een trouw publiek opbouwen.

Alles wijst erop dat Pieter Lauwers een goede keuze heeft gemaakt: Eethuis Pieter beantwoordt aan de behoefte om uit eten te gaan tout court. Het restaurant is een veilige baken voor een breed publiek dat gaat van zakenlieden, jonge koppeltjes die de eerste keer uit eten gaan, oma’s die op zondagmiddag komen, en families die iets te vieren hebben. Populaire bereidingen zijn: salade met gebakken brie en warme frambozenvinaigrette (14,5 euro), kabeljauw met peterseliekorst (17,5 euro), lamskroontje met rozemarijn en aardappelgratin (20 euro), crème brûlée (5,5 euro) en Irish Coffee (6,5 euro). Ook het op de spiegel geschreven suggestiemenu met keuze uit drie voor-, twee hoofd- en twee nagerechten (30 euro of 45 euro met aperitief, wijnen en koffie) oogst veel bijval. Eén van ons twee had zin in dit menu, maar dat bleek onmogelijk omdat het menu slechts per tafel wordt geserveerd. Wij vonden die houding een beetje hoekig, vooral omdat er heel wat gasten rond ons bijna gelijktijdig het menu bestelden, waardoor de kok zonder veel moeite best één menu meer had kunnen meepakken. Wij aten van de kaart. Voorgerechten waren: een kleurrijk slaatje met Zeebrugse garnalen en lekkere garnaalkroketjes met ‘getomateerd’ beslag (12,5 euro), in olijfolie gebakken filets van makreel met warme kerstomaatjes en Hollandse saus (13,5 euro), tomaat, keurig van huid ontdaan, gevuld met garnalen en op het bord gebracht met frisse salade en correcte frieten (16 euro) en wilde eend, te lang gebakken, opgediend met nostalgische bruine saus met een lepeltje honing, gebakken perzik, aardbei, drie verschillende groenten en industriële aardappelkroketjes van goede kwaliteit (22 euro). Het glas werd gevuld met een Cabernet Sauvignon, Los Vascos, Domaine Rotschild 1999, als warme, mondvullende charmeur uit Chili (24 euro).

Eethuis Pieter: Delaerestraat 32, 8800 Roeselare, 051 20 00 07.

www.eethuispieter.be. Gesloten op dinsdag en woensdag. Suggestiemenu 30 euro.

Categorie: hedendaagse bistro

Beoordeling:

Keuken: 6/10

Sfeer: 7/10

Service: 7/10

Prijs/kwaliteit: 7/10

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content