De jonge, getalenteerde kok Christophe Hardiquest opende Bon Bon, een non-conformistische eethoek achterin een meubelwinkel in een chique galerie aan de Brusselse Louizalaan.

Tegenwoordig is het in de horeca bon ton om uit te pakken met een verrassende omgeving. Een restaurant in een voormalige garage, een broodwinkel, een fietsenmakerij, een molen, een watertoren, een lederfabriek of in een appartement op de bovenste verdieping van een flatgebouw: het zijn allemaal voorbeelden die bestaan. Christophe Hardiquest kwamen wij eerder tegen in de keuken van Voyage à travers les Sens (Koninklijke Prinsstraat 37, 1050 Brussel, Tel. 02-502 99 29), een smaakatelier in een loft op de bovenste verdieping van een oude chocoladefabriek. Christophe Hardiquest, die uitstekende referenties kan voorleggen (beroepsschool Namen, jobs in de VS en bekende Brusselse restaurants als SAS Sea Grill, Villa Lorraine en Conrad hotel), wist met zijn gevoelige bereidingen de bezoekers van Voyage à travers les Sens te epateren. De kok en zijn vriendin Stephanie Petit-Barreau wilden zelf iets beginnen en openden Bon Bon. Deze salon d’artisan cuisinier is een eethoek achter in een showroom met meubels, tuinmeubilair en decoratieve objecten. Bon Bon staat nergens vermeld, maar Wood Cottage is de naam van de winkel en de locatie is een chique galerie aan de Louizalaan. Loop je tussen sofa’s, stoelen en meubilair in Aziatische teak naar achter, dan kom je vanzelf in het eetgedeelte dat vervloeit met de winkel. Daar bevinden zich een tiental tafels rond een granieten kooktoog. Alle meubels en decoratieve objecten in het restaurantgedeelte zijn, net als de voorraad in de winkel, te koop. En heb je zin om met aperitief in de hand een comfortabele canapé uit te testen, dan kan dat ook. Vanuit het restaurant worden artisanale producten verkocht, want Bon Bon is een maison gourmand. Op de schappen staan potjes met tapenade, pesto en confituur. Voor de lunch is er een marktmenu (1500 fr.), aangevuld met een suggestiekaart. De wijnkaart in wording vermeldt uitsluitend coups de coeurs. Wij zaten aan een tuintafel, kozen het marktmenu en kregen in huis gebakken tapenade- en parmezaanbrood en kaviaar van lichtgerookte aubergine met noten als hapje vooraf. Het voorgerecht bestond uit superverse Bretoense langoustines met tartuffade van gehakte paddestoelen, truffel en knoflook, gekonfijte tomaat en raketsla. Hierbij kwam een glaasje uiterst charmante Château Lascaux ’99 uit de Languedoc (950 fr.). Het vaste en blanke vlees van met de lijn gevangen en op de huid gebakken zeebaars werd opgediend in een cocotte van wintergroenten (knolselder, topinamboer, wortel) en een lichte gevogeltejus. Het glas werd gevuld met een St. Véran, Verget ’98 (1600 fr.), een gedistingeerde wijn van de Limburgse négociant Jean-Marie Cupens. Sabayon met rum, versgebakken biscuitstengels met pijnpitten en versgedraaid ijs van kokospulp sloten deze smakelijke en lichte hedendaagse maaltijd af. Christophe Hardiquest heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd ervaring en inzicht. Hij verliest de essentie niet uit het oog en kookt dicht bij het product. Wij waren in de wolken.

Restaurant Bon Bon, Wood Cottage, Garden Store, Louizalaan 43/45, 1050 Brussel. Tel. 02-502 03 16 of 0497-43 30 15. Dagelijks open van 11 tot 18.30 u.; ’s namiddags theesalon en ’s avonds uitsluitend open na reservatie, om te souperen of voor kookles. Zondag gesloten. XXXX (vier koksmutsjes)

De beoordeling ……………………..

Pieter Van Doveren / Foto: Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content