Het Chinese duo Wing en Kai Tang begon in Antwerpen met The Noodle Corner. Het idee komt uit Hongkong, waar men al langer verslaafd is aan deegwarensoep.

In de Scheldestad heerst momenteel zoiets als noodle-koorts. Overal in de stad schieten noodle-restaurants uit de grond. Noodles zijn Chinese deegwaren, zoals vermicelli, en hebben niets te maken met wat wij hier onder ?noedels? verstaan (gekookte meelballetjes in soep). Eerste in de reeks was The Noodle Corner, een eethuisje waar in alle sereniteit wordt gegeten. Er is een open keuken, afgeschermd door een eetbar, waarboven blauwe doeken hangen met de Chinese karakters voor noodles en eet. Achter de toog staat Kai in T-shirt tussen wok en elektrische rijstkokers. Aan de tafels bedient Wing in keurig Nederlands. Beiden stammen uit een horecafamilie. Kai en Wing wilden geen traditioneel Chinees restaurant met rode lampions, maar iets moderns waar snel en goedkoop gegeten kon worden. Het concept voor The Noodle Corner werd overgenomen uit Hongkong, waar een lange noodle-traditie bestaat. Daar aten de Chinezen hun maaltijdsoep aanvankelijk aan stalletjes op straat. Uit hygiënische overwegingen verhuisden de noodlesoup-venters naar overdekte markten en kleine eethuisjes. Zo’n populaire deegwarensoep is uitgesproken werkmanskost. Vaste componenten zijn een geurige bouillon op basis van beenderen of schaaldieren, die is helder gemaakt met eierschalen, deegwaren op basis van eieren en meel en diverse garnituren, zoals groenten, vis, vlees of schaal- en schelpdieren.

The Noodle Corner heeft een beperkte spijskaart waarop bentoboxen een centrale plaats innemen (van 325 tot 395 fr.). Deze Japanse eetboxen met vakjes kunnen ook afgehaald worden voor thuis of op kantoor. Er worden een zevental noodlesoepen aangeboden, waaronder een vegetarische versie. Ze kosten allemaal minder dan 400 fr. Wij kregen een Japans ogend hapje met kunstmatig bewerkte witvis als namaakkrab ( suremi), om te testen of wij overweg konden met eetstokjes. Als voorgerecht kwamen, op een mooi porseleinen vakjesbord, in bouillon gekookte dim sum met vulling van vlees en garnalen (135 fr.). Daarna verscheen een kom noodlesoup met een berg deegwaren, sojascheuten, omelet, paddestoelen en gepaneerde kippenvleugels (305 fr.). Lekker, vullend en verwarmend. Om sneller te kunnen eten en om meer smaak op te nemen is slurpen voor één keer geoorloofd. Industrieel bereid Japans ijs verpakt in elastisch rijstdeeg sloot deze vriendelijk geprijsde maaltijd af (120 fr.).

The Noodle Corner : Amerikalei 10, 2000 Antwerpen. Tel. (03) 237.03.21. Zaterdag en zondag voor de lunch gesloten.

PIETER VAN DOVEREN FOTO JAN CAUDRON

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content