Keuken : 7 i Decor : 7 i Comfort : 6 i service : 5,5 i Prijs/kwaliteit: 7

M argaux neemt de benedenverdieping in van een stijlvol hoekhuis in een woonwijk aan de rand van de stad. Binnen wacht een elegant ingerichte huiskamer, die uitgeeft op een ommuurde binnentuin. Daar, op het met teakhout bemeubelde stadsterras, is het bij zomers weer paradijselijk toeven. Margaux is al een decennium op de markt en wordt sinds enkele jaren uitgebaat door dezelfde directie die ook paradepaardjes als de door Antoine Pinto ontworpen restaurants Dock’s Café, Pakhuis en Quincaillerie onder haar beheer heeft. Dat heeft als voordeel dat bepaalde zaken, zoals de aankoop van wijn of gevogelte uit Bresse, gegroepeerd kunnen worden, waardoor betere prijzen kunnen worden bedongen. Margaux werd enkele jaren terug door de ploeg overgenomen en kreeg recentelijk versterking van medewerkers uit Marly, de naburige brasserie die tot dezelfde directie behoort. Marly werd oorspronkelijk geopend als Brasserie Stephanie door een groothandelaar in bloemen, die bijna twee miljoen euro investeerde. De zaak werd overgenomen en omgedoopt tot Brasserie Marly maar ook de nieuwe naam en de nieuwe aanpak leidden niet tot succes. Aan het decor en de keuken heeft het niet gelegen, waarschijnlijk wel aan de ligging aan de drukke Generaal Lemanstraat. Vorig jaar sloot Marly als restaurant en sindsdien is de zaak nog alleen af te huren door groepen.

Margaux heeft een gevarieerde en met vakkennis geselecteerde wijnkaart met 250 referenties, waarbij heel wat halve flesjes. Er is altijd een keuze aan witte en rode wijnen per glas beschikbaar. Vanuit de eetkamer heb je zicht op de keuken. De keukenbrigade staat onder leiding van Bram Goossens. Hij deed ervaring op in Engeland in de eethuizen van Sir Terence Conran en in het Antwerpse Fornuis en presenteert een spijskaart met mediterraan getinte bereidingen. Spijs en drank zijn geafficheerd tegen redelijke prijzen. Visbereidingen, ossenhaas met paddenstoelen (24,75 euro) en steak tartaar (15,50 euro) zijn de favorieten.

Wij kwamen op een koude avond en kregen een tafel aan een venster met enkele beglazing. Wij meldden dat we het koud hadden, waarop de zaalverantwoordelijke zei dat het wel warmer zou worden. Toen dat niet het geval was, verhuisden wij glazen en brood naar een tafel weg van het raam. Dit initiatief werd duidelijk niet gewaardeerd. Een zuur kijkend meisje schoot niet ter hulp maar liep mokkend naar onze oude tafel en schudde de tafellopers met broodkruimels ostentatief uit boven de vloer. Vervolgens zette zij het voorgerecht verkeerd in. Gelukkig verliep daarna alles van een leien dakje : het eten was in orde en met het glas Chardonnay 2005, Bourgogne Michel Bouzereau (5,50 euro) en het glas rode Château de Quantin 2001, Pessac- Léognan (4,75 euro) was ook niets mis.

De kwaliteiten van Margaux komen het meest tot hun recht in de zomer.

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content