TEKST EN FOTO’S PIERRE DARGE

Het verhaal van vandaag begint met een brief van Chris Remaut waarin hij zijn b&b aanprijst als “de mooiste suite van Gent”. Of hij gelijk heeft, weten we nog altijd niet, maar zeker is dat de ruimte op de benedenverdieping van zijn negentiende-eeuwse herenhuis in het stadscentrum indrukwekkend oogt. Remaut, 41, is een doener, een duivel-doet-al die in geen tijd alle takken en niveaus van de horeca doorliep en op zijn twintigste al een eigen café runde. Zeven jaar geleden opende hij een brasserie in de Sleepstraat die een voltreffer bleek, tot zijn gasten de parkeerperikelen beu werden. Dus startte hij een nieuwe zaak op en begon in de voormalige brasserie met een b&b met één suite.

De suite bestaat uit drie opeenvolgende ruimtes: een salon met zitbank en parket aan de straatzijde, een indrukwekkende slaapkamer met lambrisering, hemelbed, twee fauteuils en twee zitbanken, en de living, die door de imposante bar met toog wordt beheerst. Die bar dateert uiteraard uit het vorige leven van de brasserie maar werd inmiddels aangepast als keuken, met fusiefornuis en achter de toog een gesofistikeerde espressomachine, koelkasten met bier, wijn en frisdranken, een fles Talisker-single malt whisky, een elektrische fruitpers, alles om een heus diner klaar te maken. In dezelfde ruimte staan een houten tafel voor tien en een meer dan manshoge kamerplant. Via de binnenkoer met groene omlijsting en een tafel voor zes, stroomt het daglicht vrolijk binnen.

Het geheel valt bijzonder groot uit, oogt een beetje àl’état brut en komt wat verwarrend over omdat er van alles te veel lijkt. Zelfs de badkamer oogt monumentaal, met een centraal ligbad en alle mogelijke en denkbare spuit- en massagemogelijkheden en een gesofistikeerde douchecel met weer zes manieren om nat te worden. Wie de aanzienlijke hoeveelheid lichten en spots in de drie kamers wil bedienen, moet achter de bar duiken en vindt daar een paneel met twintig drukknoppen, tekst en uitleg. Dan is het nog slechts een kwestie van de juiste toets aan te slaan. Muziekliefhebbers staat een professionele muziekinstallatie ter beschikking waarop we de gastheer voor het inslapen Klara laten intoetsen.

“Je kunt er ’s avonds voor vrienden koken, en als die de deur uit zijn de rust van de barokke slaapkamer opzoeken”, zegt de gastheer ’s ochtends bij het uitgebreide ontbijt met een gekookt ei en versgeperst fruitsap, kaas en charcuterie. Terwijl we dat eitje uitlepelen, denken we zelf eigenlijk meer aan een discreet, zeer decadent feestje waarvan de afloop in het ongewisse blijft. Kwestie van het geld een beetje goed te besteden.

B&B Grand P telt één zeer grote suite die tegen 372 euro per nacht wordt verhuurd, inclusief de ontbijten, een koelkast met bier, frisdranken en wijn, fruit en versnaperingen.

Grand P, Sleepstraat 65, 9000 Gent, 09 223 81 58, chris.remaut@skynet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content